Publicat: 31 Decembrie, 2014 - 10:36
Share

Autorităţile indoneziene au anunțat că au detectat, cu ajutorul unui sonar, epava avionului Air Asia, care se află pe fundul Mării Java. Totodată, autorităţile au scos din apă şase trupuri neînsufleţite, pasageri ai avionului prăbuşit în timp ce se îndrepta spre Singapore. Statele Unite vor trimite o a doua navă pentru a participa la operaţiunile de căutare, însă acestea sunt împiedicate de vremea nefavorabilă. Rudele pasagerilor au parte de momente de coşmar. 

Epava avionului Air Asia, aflată pe fundul Mării Java a fost detectată cu ajutorul unui sonar. Cu toate acestea, recuperarea rămăşiţelor este îngreunată de ploile şi rafalele puternice de vânt din zonă. Până acum, au fost recuperate trupurile a trei bărbaţi şi trei femei. Administraţia de la Washington a anunţat că va trimite o a doua navă în zona unde au loc operaţiunile. 

Locul este în apropiere de cel în care pilotul aeronavei a avut ultimul contact audio cu turnul din aeroport. 

Imaginile filmate de televiziunea indoneziană au şocat însă familiile victimelor, care au izbucnit în plâns în sala de aşteptare din aeroportul Surabaya. Un bărbat chiar a leşinat şi a avut nevoie de intervenţia medicilor, iar televiziunea şi-a cerut apoi scuze că a difuzat imaginile. 

În afară de cadavre, mai multe resturi au fost recuperate din mare. Printre ele, un tobogan de evacuare a pasagerilor şi o uşă de aeronavă. 

Avionul companiei AirAsia a dispărut duminică la scurt timp după ce decolase din Surabaya, al doilea oraş din Indonezia, cu destinaţia Singapore si avea 162 de persoane la bord.