Publicat: 13 Februarie, 2018 - 18:33

Festivalul Metalhead Meeting va avea loc pe 6 și 7 Iulie la Arenele Romane din București, primul headliner confirmat fiind trupa finlandeză de melodic metal, Children of Bodom, care revine la București după cinci ani la ediția a șaptea a festivalului.

Olandezii de la Epica, trupa canadiană Kataklysm, olandezii de la Carrach Angren și americanii de la Skeletonwitch se alătură lineup-ului festivalului, multe alte trupe urmând să fie anunțate în lunile care urmează.

Cu o activitate de peste 15 ani pe scena metal, Epica are la activ șapte materiale de studio, primul, 'The Phantom Agony', lansat în 2003, iar cel mai recent, 'The Holographic Principle', apărut în 2016. Bazele formației au fost puse de Mark Jansen în 2002 după ce acesta a părăsit trupa After Forever. Inițial, formația a început cu Helena Michaelsen de la Trail of Tears la voce, însă, la scurt timp, a fost înlocuită cu Simone Simons, una dintre cele mai carismatice prezențe feminine ale scenei metal europene. În prima fază, formația s-a numit Sahara Dust, însă ulterior numele s-a schimbat în Epica, acesta fiind inspirat de albumul omonim al celor de la Kamelot. De-a lungul timpului, Epica a colaborat cu artiști precum Roy Khan de la Kamelot, Sander Commans de la After Forever sau Tony Kakko de la Sonata Arctica. Pe 14 Aprilie, anul acesta, Epica va susține cel de al 1000-lea concert din carieră în țara natală, la Tilburg.

Kataklysm este una dintre cele mai cunoscute trupe de metal din Canada. Death metal-ul lor este supranumit “northern hyperblast” legat strans de blast beat-urile trupei care au fuzionat cu muzica. S-au format in 1991 si inca de la inceput si-au lasat amprenta in muzica inernationala ca una dintre cele mai rapide si haotice trupe de metal. Trupa este cunoscuta pentru incoporarea a multe citate din filme in muzica sa dar si diverse elemente melodice. Cu 12 albume la activ si multe premii castigate, canadienii vin la Bucuresti sa ofere fanilor piese precum: “Shadows and Dust”, “Taking the world by storm” sau “The Black Sheep”.

Carrach Angren este o trupa olandeza de symphonic black metal care in 2018 aniverseaza 15 ani de existenta. Stilul lor muzical este caracterizat de folosirea aranjamentelor orchestrale proeminente, iar versurile sunt pline de povești cu fantome și folclor, cântând în engleză, germană, olandeză sau franceză. Numele trupei se traduce prin “Fălci de fier” și este numele unei trecători fortificate din Mordor-ul lui J.R.R. Tolkien din The Lord of the Rings. Cu cinci albume la activ, olandezii promit un show fantastic la propriu la Metalhead Meeting.

Skeletonwtich este o trupă de metal extrem din Ohio, Statele Unite, formată acum 15 ani.  Cu 5 albume la activ, americanii îl au acum la voce pe fostul solist Veil Of Maya. Cel de-al treilea album al trupei a debutat pe locul 151 in Billboard 200, iar trupa a fost inclusa chiar si in Ozzfest in toate datele din 2010.

Children of Bodom este una dintre cele mai bine vândute trupe din Finlanda, cu peste 250.000 de albume vandute doar în țara lor. Si-au inceput activitatea in 1993, sub numele de Inearthed, bazele formației fiind puse de Alexi 'Wildchild' Laiho și Jaska Raatikainen. Au inregistrat un prim demo, 'Implosion of Heaven' in acelasi an. Laiho avea doar 14 ani. Dupa ceva timp, formației i s-a alăturat Alexander Kuoppala, în postura de chitarist, iar apoi a urmat rândul lui Henkka "Blacksmith' Seppala să devină basistul trupei. Clapele au fost in prima faza ocupate de Jani Pirisjoki, dar, pentru ca nu prea isi dadea interesul, a fost la scurt timp inlocuit de Janne 'Warman' Wirman, care era pianist de jazz. Ulterior, intre Wirman si Laiho urma sa se formeze o conexiune artistica ce avea sa dea nastere la stilul inconfundabil al formatiei.

Dupa cum și-a obișnuit fanii în celelalte șase ediții, Metalhead Meeting va avea trei headlineri de calibru pe zi precum și multe trupe faine de peste hotare, dar si din tara. Cu un focus setat pe concerte de calitate, un sunet perfect si o organizare fara cusur, festivalul doreste sa ofere o experienta celor prezenti la eveniment si nu doar niste simple concerte.

Abonamentele de două zile se găsesc online, pe iabilet.ro, si in reteaua iabilet.ro/retea: Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX - Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (in intervalul orar: 18:00-22:00), Hard Rock Cafe, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman si pe terminalele self-service ZebraPay din toata tara.

Acestea costă 179 de lei până pe 16 Martie, 199 de lei până pe 19 Aprilie, 229 de lei până pe 22 Iunie și 250 de lei la intrare. La ediția din 2018 nu avem Golden Circle.

Online, pe iabilet.ro, se poate plăti cu cardul, prin Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange cu plata la sfârșitul lunii sau ramburs cu plata cash prin Fan Courier oriunde în țară. Pentru grupuri mari se acorda discounturi!

 

Tag-uri Nume: