8 august 2022

Epoziţia fotografică intitulată „de acolo de unde încă se poate vedea curbura pământului”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

„misterul este o categorie estetică… {acesta} este o mică maşinărie care fabrică analogii, care face posibilă recunoaşterea gândului poetului în picioarele unui dansator, în faldul unui patrafir, în strălucirea unui candelabru…” Jacques Rancier

Una dintre cele mai captivante expoziţii din Bucureşti va putea fi vizitată în perioada 10 decembrie – 9 ianuarie la 2/3 Galeria din strada Franceza nr.4. Vernisată vineri, 10 decembrie, începând cu ora 17:00, expoziţia fotografică intitulată „de acolo de unde încă se poate vedea curbura pământului” semnată de artista Victoria Păunescu cuprinde peste 33 de lucrări fotografice, prezentând publicului o explorare poetică prin intermediul unei colecţii de momente şi imagini.

Expoziţia reprezintă o incursiune fotografică despre locuri reale cioplite în timp, întipărite în memorie, impregnate pe retină şi celuloid. La vernisaj, dar şi pe tot parcursul expoziţiei sunt aşteptaţi iubitorii de fotografie, pasionaţii de artă şi frumos, şi de asemenea cei care vor să descopere o altă lume printre fotografii, culori şi stări.

„De acolo de unde încă poţi vedea curbura pământului, este un loc nici prea jos nici prea sus de unde simţi briza mareei concomitent cu orbitoarea albeţe a zăpezii în timpul unui răsărit de lună.” declară Claudia Retegan – fondator şi curator al 2/3 Galeria.

Fotografia unui portret de pe ecranul telefonului, muştele care într-o seară de vară par a fi licurici zburând în jurul felinarului, o familie de pescari navigându-şi barca printre reflecţiile norilor la asfinţit, sunt doar câteva cadre care invită publicul la o călătorie interioară vibrantă şi pe alocuri melancolică.

„Mişcarea discretă a zborului aleator a porumbeilor este asociată cu fotografia unei naturi statice din bucătărie în care aglomerarea obiectelor metalice de la oale, ibric, sită, solniţe, grătar şi cuţite mimează zborul dezorganizat prin distribuţia ilogică a obiectelor. O stare de imponderabilitate marchează multe dintre fotografiile expoziţiei. Titlul „de acolo de unde încă se poate vedea curbura pământului” implică o stare de melancolie optimistă făcând aluzie la un loc care, deşi distant, rămâne în continuare accesibil.” Claudia Retegan

Expoziţia poate fi vizitată de vineri, 10 decembrie până duminică, 9 ianuarie, la 2/3 Galeria din strada Franceza nr.4. Programul de vizitare al expoziţiei este cuprins în intervalul orar 12.00 – 20.00.

Accesul la vernisaj dar şi pe toată perioada expoziţiei şi se face în baza certificatului verde.

Evenimentul este susţinut de partenerul principal al expoziţiei ICCO Systems
vernisaj: vineri 10/12/2021 de la 17.00
vinul este oferit din partea casei de la DAVINO

Despre 2/3 Galeria:
2/3 Galeria este o galerie tânără de artă fondată în Bucureşti ce îşi propune să promoveze arta contemporană, punând accentul pe fotografie. Spaţiul expoziţional a fost deschis pe 10 iunie în Bucureşti, unde, în premieră pentru România au fost expuse lucrările artistului american John Divola.

Event Facebook:”de acolo de unde încă se poate vedea curbura pământului” https://www.facebook.com/events/204484845205783