Publicat: 1 Aprilie, 2015 - 13:54

Președintele Turciei, Recep Erdogan, a vorbit, miercuri, la Palatul Cotroceni, despre procurorul turc care a fost ucis marți la Istambul.

"Terorismul nu e o chestiune a țării noaste, e o luptă a întregi lumi și trebuie să o continuăm pe plan mondial. Lupta trebuie să continuie într-o manieră hotărâtă și partidul nostru sigur că va lua măsuri referitoare la ce s-a întâmplat. Consider că aceast act a fost interprins împotriva partidului nostu și impotriva democrației. (...) Democrația este un sistem complex, care nu pot suporta terorismul. Noi trebuie toți să luptăm impreună și în calitate de președinte al Turciei sigur voi continua aceasta lupta până la capăt", a declarat Erdogan.

În același context, Erdogan a mulțumit României pentru sprijinul acordat la aderarea Turciei la UE.

"Din momentul în care am pășit în România am fost primiți cu osptitalitate deosebită. Noi am discutat despre relațiile dintre România și Turcia și, sigur, din punct de vedere politic, am dorit să-i mulțumesc României pentru sprijinul acordat la aderarea noastra la UE.(...) De câte ori am venit în România, nu ne-am simțit străini, ci ne-am simțit că am venit în casa prietenilor noștri", a mai spus Erdogan.