3 iulie 2022

Eric Clapton a confirmat că nu va concerta în nicio locație care le cere participanților dovada vaccinării

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Eric Clapton a confirmat că nu va concerta în nicio locație care le cere participanților dovada vaccinării – este un răspuns către guvernul britanic al lui Boris Johnson, care pe 19 iulie a anunțat că din septembrie vizitatorii vor putea intra în unități precum cluburi, baruri sau săli de concert doar dacă își arată pașaportul covid cu schema completă de vaccinarr. Clapton a protestat zilele acestea, printr-o declarație, spunând că nu va juca „pe nicio scenă în care există un public discriminat”.

„Cu excepția cazului în care se așteaptă ca toată lumea să participe, îmi rezerv dreptul de a anula spectacolul”, a spus el. Clapton a împărtășit anunțul prin contul Telegram al lui Robin Monotti, producător de film italian, arhitect și anti-vaccinist. A fost însoțit de un link către colaborarea lui Clapton cu Van Morrison, Stand and Deliver, subiect în care aceștia critică reducerea libertăților ca urmare a izolării și își împărtășesc experiența și îndoielile cu privire la vaccinurile împotriva covid-19. „Vrei să fii om liber/sau vrei să fii sclav?” spune o frază din cântec.

În luna mai, Clapton a împărtășit experiențele sale negative când a primit vaccinul AstraZeneca prin contul Telegram al lui Monotti. El a susținut că a experimentat reacții „grave” care l-au făcut să se întrebe dacă va fi capabil să cânte din nou la chitară. A dat vina pe „propaganda” pentru că a făcut presiuni. Muzicianul a continuat dezvăluind că suferă de „neuropatie periferică” și nu ar fi trebuit niciodată să ajungă „la ac”.

S-a opus vaccinurilor înainte: în decembrie 2020, Clapton a făcut echipă cu un colegul rocker, Van Morrison, apoi împreună, au lansat Stand and Deliver.

„Sunt mulți dintre noi care îi susținem pe Van și eforturile sale de a salva muzica live; el este o inspirație. Trebuie să ne ridicăm și pentru că trebuie să găsim o cale de ieșire din această mizerie. Alternativa este să nu te gândești la muncă. Este posibil ca muzica live să nu-și revină niciodată”, a spus el, și a asigurat că a fost un rebel toată viața „împotriva tiraniei și autorității arogante, care este ceea ce avem acum”. Deocamdată, următoarele spectacole ale lui Clapton în Marea Britanie sunt programate la Royal Albert Hall în mai 2022, iar participanții vor trebui să-și prezinte starea de vaccinare sau de imunitate.

Este, așadar, foarte posibil că, atâta timp cât muzicianul își respectă cuvântul dat să se anuleze concertele.

Autor Ciprian Pop