Publicat: 16 Februarie, 2017 - 13:22
Share

Ericsson (NASDAQ: ERIC) prezintă o platformă 5G dedicată nevoilor primilor operatori care vor face trecerea către 5G și pentru a acoperi necesitățile aplicațiilor care generează trafic mare de date, cum ar fi cele dedicate realității virtuale sau realității augmentate. Astfel, Ericsson este prima companie care aduce pe piață soluții ce permit rețelelor de azi să evolueze fără probleme către următoarea generație de rețele.

Noua platformă Ericsson cuprinde multiple soluții pentru 5G, de la core, radio, conectivitate până la sisteme digitale de suport, servicii de transformare și securitate. 

Ericsson estimează că, până în 2026 și pe măsură ce operatorii telecom se vor folosi de tehnologia 5G pentru digitalizarea industriei, vor exista oportunități de business în piață de aproximativ 582 miliarde de dolari. Pentru operatori, acest lucru înseamnă un potențial de creștere a veniturilor cu până la 34% în 2026. 
„Cu această lansare, prezentăm noua noastră platformă 5G pentru a susține începutul unei schimbări majore în capabilitățile rețelelor, permițând companiilor să ofere mai multe cazuri de utilizare ale tehnologiei 5G și noi modele de business pentru clienții lor. Este un prag important ce permite operatorilor să-și continue drumul și evoluția către 5G,” a spus Arun Bansal, Head of Business Unit Network Products la Ericsson. 
„Suntem mulțumiți de progresul pe care Ericsson îl face în avansarea tehnologiei 5G la nivel comercial,” a spus Roger Gurnani, Chief Technology Officer, Verizon. „Testele noastre cu clienții, folosind tehnologia 5G în peste 11 orașe din SUA, sunt un pas important în accelerarea drumului către viitoarea generație de servicii wireless.”