Publicat: 17 Februarie, 2017 - 10:36

Ericsson a implementat cu succes primul test al unui sistem 5G end-to-end ca infrastructură comună pentru viitoarele servicii 5G. Demonstrația live reușită a fost desfășurată împreună cu SK Telekom Korea pe 21 decembrie 2016, în laboratorul Ericsson din Kista, Suedia. Demonstrația a folosit Cloud Core, RAN virtual și conexiuni wireless NR/LTE. O demonstrație similară a avut loc și împreună cu Telefonica pe 22 decembrie, 2016, unde a fost folosit Cloud RAN. 
5G oferă intrastructura și serviciile necesare pentru a îndeplini cererile Societății Permanent Conectate și Internetului Tuturor Lucrurilor. Acest lucru va  avea un impact asupra tuturor rețelelor mobile și ecosistemelor asociate, de la dispozitive până la tehnologia de acces radio, IP core și cloud. 
„Aceste demonstrații live cu SK Telekom și Telefonica arată devotamentul pe termen lung al Ericsson pentru dezvoltarea 5G”, a spus Hakan Djuphammar, Head of Strategy and Technology, Business Unit IT & Cloud, Ericsson. „Deoarece suntem pionieri în dezvoltarea tehnologiilor end-to-end 5G, aducem rețelele 5G mai aproape de realitate.”
„SK Telekom este încântată să anunțe primul test 5G end-to-end împreună cu Ericsson. Vom continua eforturile pentru testarea și comercializarea primei rețele de test 5G”, a adăugat Jinhyo Park, SVP, Head of Network R&D Center, SK Telecom. 
În demonstrația live, au fost atinse rate de transfer a datelor mai mari de 1Gbps și latență de 4 milisecunde la un punct de acces în rețea din exteriorul nucleului central. Soluția 5G New Radio (NR) folosește lațime de bandă de 800MHz și rulează pe 15GHz. 
La 5G World Summit din Londra, în iunie, Ericsson a demonstrat virtualizarea dinamică de tip network slicing a rețelei, cu o gestionare și orchestrare completă a acesteia. Acesta este următorul pas în care compania demonstrează 5G end-to-end, inclusiv o implementare de RAN virtual cu o conexiune radio comună 4G și 5G.

Ericsson la Mobile World Congress 2017
Începând cu 27 februarie și până pe 2 martie, în Barcelona, Spania, Ericsson demonstrează soluții inovatoare pentru rețelele viitorului.
Te invităm să ne vizitezi standul din Hall 2 sau să accesezi website-ul nostru pe durata MWC 2017 și să te alături conversațiilor și demonstrațiilor legate de: 5G, platforme și servicii pentru IT, Cloud, rețele, TV & Media, soluții conectate pentru toate industriile, Internetul Tuturor Lucrurilor și parteneriate pentru succes.Comunicat de presa: Ericsson