29 noiembrie 2021

Ervin Molnar: Sunt convins că un număr considerabil de vieţi puteau fi salvate dacă spitalele noastre dispuneau de flacoanele necesare de Remdesivir

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Deputatul PNL Mureş Ervin Molnar cere aprovizionarea spitalelor cu Remdesivir

Deputatul PNL Ervin Molnar a adresat o interpelare parlamentară ministrului interimar al Sănătăţii, Attila-Zoltan Cseke, pe tema aprovizionarea spitalelor din judeţul Mureş cu Remdesivir.

„Lipsa medicamentului indispensabil Remdesivir din unităţile sanitare cu paturi care au în tratament pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 continuă să fie o problemă nerezolvată. Consider că nu este firesc să se treneze atât de mult achiziţionarea acestei medicaţii de care depinde viaţa a mii de români bolnavi de COVID-19, în forme medii şi grave”, a apreciat parlamentarul liberal, în documentul oficial înaintat conducerii Ministerului Sănătăţii.

Având în vedere situaţia extrem de dificilă în care se află în prezent spitalele COVID din ţară, pe fondul numărului exploziv de noi îmbolnăviri şi decese, Ervin Molnar l-a întrebat pe ministrul Cseke când va rezolva Ministerul Sănătăţii deficitul de Remdesivir din unităţile spitaliceşti şi care este acesta, atât la nivel naţional, cât şi în judeţul Mureş.

„Sunt convins că un număr considerabil de vieţi puteau fi salvate dacă spitalele noastre dispuneau de flacoanele necesare de Remdesivir. De asemenea, l-am întrebat pe ministrul Sănătăţii cum apreciază evoluţia pandemiei, în contextul în care sistemul naţional de sănătate este total depăşit în acest moment. Cred că este nevoie de măsuri urgente pentru a rezolva deficienţele din sistemul de sănătate, astfel încât populaţia să aibă cât mai puţin de suferit, iar cât mai mulţi bolnavi să fie salvaţi”, a concluzionat deputatul liberal.

Biroul de Presă al Deputatului PNL Ervin Molnar