6 iulie 2022

ERVIN MOLNAR: Trebuie să „dăm dovezi la lume” că suntem un popor care ştie să-şi cinstească înaintaşii!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

„Unirea este actul energic al întregii naţiuni române! Unirea, naţiunea a făcut-o”. Astfel definea, extrem de sugestiv, Mihail Kogălniceanu unul dintre cele mai elocvente momente ale istoriei noastre, Unirea Principatelor Române din 24 ianuarie 1859, din timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza.

La 163 de ani de atunci, aceste cuvinte au şi astăzi semnificaţii de profundă actualitate. Este momentul în care românii de pretutindeni, fiecare dintre noi, trebuie să ne amintim sensul Micii Uniri, acela de putere, unitate, credinţă, patriotism.

Astăzi, mai mult decât oricând, trebuie să fim mândri de noi, mândri de apropiaţii noştri, mândri că suntem români, mândri de România.

Mica Unire a fost un act de voinţă politică a celor două principate româneşti, Moldova şi Ţara Românească, prima etapă în crearea statului unitar român modern. Unirea celor două principate a început practic în anul 1848, atunci când s-a realizat uniunea vamală între Moldova şi Ţara Românească, în timpul domniilor lui Mihail Sturdza, respectiv Gheorghe Bibescu.

Trebuie să „dăm dovezi la lume” că suntem un popor care ştie să-şi cinstească înaintaşii, dar, în acelaşi timp, este preocupat de soarta generaţiilor viitoare. De la oamenii simpli, la cei care administrează bunul mers al ţării, toţi suntem datori să acţionăm cu responsabilitate în fiecare zi, pentru ca România de mâine să fie aceea pe care şi-au dorit-o strămoşii noştri: unită, prosperă, fericită!

Ne stă în putere să reuşim!

La Mulţi Ani, dragi mureşeni!
La Mulţi Ani, români de pretutindeni!
La Mulţi Ani, România!

Deputat PNL Mureş,
ERVIN MOLNAR