26 mai 2022

Este Cîțu un farseur?

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Un prieten îmi trimite un distih.”Bla-bla-bla/Este Cîțu o belea?”. I-am răspuns cu un ” Află că Da!”.

Cîrpeala susținută de Alina Gorghiu și Lucian Isar, cărora li s-a alăturat și Dan Vîlceanu rezistă, încurcă și se răzbună. Devine o belea și pentru Klaus Iohannis și pentru PNL. Eu unul chiar nu văd cum liberalii după ce s-au legat cu funia de bîlbîitul jucător pe monedă și credite (pescuit de unii de prin Vîlcea) se mai pot despărți fără pagube majore. L-or fi crezut ei pe Klaus Iohannis și or fi contat pe sprijinul acestuia, dar nu văd cum se mai despart de piatra de moară pe care și-au legat-o de gît și care, pe deasupra, mai sună mereu ca o talangă de vacă rătăcită ! Cîțu, așa ascultător și bezmetic cum l-au crezut președintele și liberalii, a avut grijă să își instaleze la secretariatul PNL un alt confrate de învîrteli și caracter de același calibru. Pe Dan Vîlceanu, navetist politic și beizadea de tranziție. Cu acesta la secretariatul partidului, Vasilică Cîțu are la dispoziție ștampila, dispeceratul și comunicările PNL. Tandemul Cîțu-Vîlceanu în fruntea PNL are puterea, păstrînd, bineînțeles, proporțiile cuplului „Tovarășul cu Tovarășa!“ în PCR.

Să-i vedem pe papagalii liberali care au făcut orchestră la instalarea celor doi în fruntea PNL cum îi scutură de pe funcțiile cîștigate democratic (dacă acel vot pe bază de comandă a fost democratic!) și care, prin necontestare la tribunal, sunt și legale. Despărțirea liberalilor de Vasilică Cîțu și Dan Vîlceanu, începînd din momentul în care tandemul îi încurcă la greu în toate jocurile și afacerile bandei politice cîștigătoare, va deveni o problemă uriașă. Democratic vorbind operațiunea de basculare a celor doi ar presupune un Congres național. Organizarea forului liberal nu se poate face cît ai zice pește. Trebuie convocat. Ștampila și decizia unui Congres Național al PNL trece și pe la cei doi. Nu-i ușor să-i ocolești sau să-i faci să accepte. Se vor agăța cu dinții de proceduri. Bîlbîielile lui Cîțu cu desemnarea premierului sunt un exemplu. L-a propus pe Dan Vîlceanu pentru postul de prim-ministru mai mult ca să-și păstreze controlul sau ca să-i încurce pe cei care nu-l susțin. Vasilică Cîțu a început să joace nebun. Surpriză mare! O poate face pînă cînd vicepreședinții ajung la Săpoca. Bașca faptul că un congres ar presupune și un moment de ridicol european. Partidul care și-a instalat noua conducere cu susținerea/acordul președintelui României ar fi debarcată pentru incoerență și incompetență. Ca să nu spună mai multe și să nu-o acuze de cine știe ce.

Ce fac liberalii cu o asemenea pacoste de tandem pe cap? Apelează la Klaus Iohannis, cerîndu-i să rezolve ce le-a făcut? Le dă mîna la cît de slugarnici sunt? Și președintele ce face? Roagă DNA-ul să-l ajute? Sau SRI-ul să le pregătească o scenetă?

Orice formulă democratică de rezolvare a situației trece printr-un ridicol cumplit. Un căzut la pace, nu merge. Vasilică Cîțu se dovedește a fi un soi de farseur încăpățînat. Frica de prăbușire îl face și mai rău și mai inventiv. Știe că dacă pierde controlul guvernului o ia la vale cu viteză mare. Și chiar dacă n-ar fi să fie premier, și nici șmecheria cu numirea lui Dan Vîlceanu nu i-ar reuși, din pozițiile de președinte și secretar general al PNL cei doi ar putea face o groază de belele premierului susținut de președinte sau de PSD. Cum se vor înțelege Nicolae Ciucă, Florin Cîțu și Vîlceanu? Dumnezeu cu mila!

Cu alte cuvinte, debarasarea PNL de doi aventurieri, de un farseur și fanfaron și de o beizadea anunță zile negre pentru un partid care s-a păcălit cumplit jucînd nedemocratic într-un moment de răscruce.

Post scriptum:

Alte două caricaturi ale liberalilor (Gheorghe Flutur și Rareș Bogdan) au ieșit la rampă să ne spună că PNL a decis ca Nicolae Ciucă să fie propunerea de premier. Florin Cîțu a lipsit de la întîlnire. Și batistuța de la Cluj ne-a spus că „Noi, partidele mainstream ale României (ha-ha-ha!-nota mea!) ne-am hotărît să ne punem împreună pentru România”. De fapt, trompetul se grăbește să acopere un plan făcut cu minim 6 luni în urmă ca PNL să scape de alianța cu USR.