28 septembrie 2021

Este ilegal să se solicite un pașaport de sănătate pentru a accesa spațiile comerciale, o spune și Curtea Superioară de Justiție din Insulele Canare

CANARIA INSULE
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Curtea Superioară de Justiție din Insulele Canare a suspendat provizoriu măsura impusă de guvernul autonom din Insulele Canare pentru a solicita pașaportul vaccibal sau un test de diagnosticare tip RT-PCR pentru a accesa hotelurile și unitățile de catering.

Decizia autorităților a fost atacată atât de Asociația Unităților de Ospitalitate din Tenerife, cât și de Cercul Antreprenorilor și Profesioniștilor din sudul Tenerifelor, iar Curtea este de acord cu aceștia.

Curtea Superioară de Justiție din Insulele Canare suspendă, de asemenea, închiderea totală între 0 și 6 dimineața a localului și limita de capacitate din interiorul unităților.

Camera a respins deja alte măsuri ale guvernului autonom, cum ar fi stingerea sau închiderea in  interiorul unităților de pe insule.

La rândul său, hotărârea Curții Supreme din 26 iulie neagă carantina de noapte, declarând-o.

În ceea ce privește cerința așa-numitului „certificat covid” de acces în interiorul hotelurilor, Camera face trimitere la jurisprudența, atât a Curții Constituționale, cât și a Curții Europene a Drepturilor Omului, care consideră că datele referitoare la sănătate sunt incluse în legea vieții private din Spania . Prin urmare, aceste date nu pot fi solicitate „în acest context”.

În consecință, din punct de vedere științific, această pandemie este o fraudă și fiecare dintre măsurile puse în aplicare din martie anul trecut este ilegală. Toate administrațiile din Spania , atât cele centrale, cât și cele autonome, sunt în culpă.

„Ceea ce trebuie să  gândim foarte serios este dacă vrem să trăim într-o țară în care un chelner trebuie să ne ceară pașaport de sănătate înainte de a lua o bere”, spun spaniolii.

Ciprian Pop