Publicat: 9 Martie, 2014 - 12:57
Share

În legătură cu avionul dispărut deasupra Vietnamului, se ia în calcul şi varianta teroristă. Doi europeni apăreau ca pasageri, dar nu se îmbarcaseră.

Malayezia examinează ipoteza teroristă după dispariţia inexplicabilă a unui Boeing 777 al Malaysia Airlines la scurt timp după decolarea de la Kuala Lumpur, sâmbătă, cu 239 de persoane la bord.

Serviciile de securitate ale ţării se interesează de doi pasageri care au folosit pentru a se îmbarca paşapoarte europene furate, ridicând temerile unui atentat.

"În paralel, serviciile noastre de informaţii au fost mobilizate şi agenţiile de contraterorism din toate ţările vizate au fost informate", a declarat Hishammuddin Hussein, ministrul malayezian al Transporturilor.

Pe de altă parte, FBI va trimite agenţi şi experţi pentru a sprijini echipele însărcinate cu ancheta privind dispariţia aeronavei Boeing 777, aparţinând liniilor aeriene malayeziene, a indicat media din SUA.

Responsabili americani au declarat pentru cotidianul Los Angeles Times că încearcă să stabilească existenţa unei posibile piste teroriste pentru a explica dispariţia avionului cu 239 de persoane la bord, la puţin timp după decolarea de pe aeroportul din Kuala Lumpur.

Faptul că trei pasageri sunt cetăţeni americani "ne permite să ne implicăm în această chestiune", a declarat un înalt oficial al FBI.

Un înalt responsabil american a precizat pentru postul CNN că agenţi FBI de la ambasada americană din Kuala Lumpur urmăresc îndeaproape situaţia.