7 iulie 2022

Este pentru prima dată când bucureştenii pot comanda un show artistic

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Primul auto-performance din România, WORKER OF THE YEAR propune o nouă formă de act artistic pe care publicul îl poate experimenta în afara convenţiei unei săli de spectacol, în intimitatea propriei case. Un proiect artistic original, conceput de artistele Ioana Păun şi Flavia Giurgiu, co-produs de ARCUB, Centrul Cultural Clujean şi finanţat de AFCN, WORKER OF THE YEAR poate fi comandat online, în Bucureşti, începând de joi, 7 octombrie 2021 de pe site-ul arcub.ro.

Este pentru prima dată când bucureştenii pot comanda un show artistic, iar spectacolul să fie livrat acasă. WORKER OF THE YEAR este un auto-performance ghidat care îi introduce pe cei care îl experimentează într-o lume a viitorului, o distopie în care nu există o cale de mijloc, ci doar două opţiuni de viaţă: dragostea sau munca.

WORKER OF THE YEAR este disponibil pentru comandă online pe arcub.ro pe raza Municipiului Bucureşti, până pe 31 octombrie şi ajunge la participanţi sub forma unui kit performativ complet ce conţine obiecte, gadget-uri, lumini. Creatoarele performance-ului home delivered recomandă publicului să urmeze instrucţiunile primite în kit, să îşi rezerve aproximativ o oră pentru WORKER OF THE YEAR şi să treacă prin experienţă singuri.

După ce conţinutul pachetului este asamblat, WORKER OF THE YEAR creează o atmosferă intimă şi surprinzătoare prin tehnologii analog sincronizate şi populează întreg spaţiul fizic al casei, construind o realitate fictivă. Un sound ca de film, cu o voce implicată, te poartă pas cu pas într-un prezent alternativ şi realitatea sa, prin instrucţiuni ghidate, naraţiune, o coloană sonoră cinematică, momente de contemplare sau de interacţiune cu obiectele primite. Spaţiile, lucrurile şi situaţiile din performance vorbesc despre teritorii îndepărtate, dar, în acelaşi timp, înspăimântător de posibile: existenţa a devenit aparent perfectă şi lipsită de presiunea alegerilor.

„Proiectul pleacă de la convingerea că în fiecare din noi există potenţialul performativ. WORKER OF THE YEAR este un auto-performance, în care eşti condus într-un context artistic. Marele pariu al nostru, ca artiste, e că avem totală încredere în ce vei face cu kit-ul pe care îl primeşti. Ce vrem este să te provocăm să îţi descoperi sclipirea şi să mergi pe mâna ei”, explică cele două creatoare ale proiectului Ioana Păun şi Flavia Giurgiu.

Păun şi Giurgiu, care au lucrat la perfectarea kitului performativ de la începutul anului şi au invitat alţi creatori să contribuie la experienţa livrată acasă. Astfel, scenografa Irina Moscu a participat la definirea kit-ul performativ, scriitorul Tudor Ganea a scris povestea utopică, iar vocea lui Alexandru Potocean ghidează ascultătorii pe muzica Dianei Miron. Alice Voinea a conceput grafica, Răzvan Leucea imaginea video şi foto, iar Raluca Felezeu coordonează producţia, cu sprijinul lui Sorin Dobrin.

Comenzi şi livrare Worker of The Year

* Kit-ul performativ poate fi comandat de bucureşteni până pe 31 octombrie de pe site-ul www.arcub.ro. Numărul de kit-uri puse în vânzare este limitat.

* Livrările se fac doar pentru comenzile înregistrate pe raza municipiului Bucureşti.

* Costul unui kit Worker of the Year este de 70 de lei. Primele 50 de cutii pot fi comandate la un preţ special, de 50 de lei. Pentru comenzile efectuate în perioada 7 – 12 octombrie livrările vor începe pe data de 13 octombrie.

Link trailer: https://www.youtube.com/watch?v=u_2WeA_CBzA

Performance-ul este co-produs de ARCUB, Centrul Cultural Clujean şi co-finaţat de AFCN*.

* Proiectul nu reprezintă neapărat poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabil pentru conţinutul proiectului şi nici pentru modul în care ar putea fi utilizate rezultatele proiectului. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului subvenţiei.