Publicat: 15 Mai, 2019 - 08:27
Share
Eurovision 2019 şi-a aflat primii zece finalişti

Ester Peony, reprezentanta României, concurează în a doua semifinală, joi, 16 mai, în direct la TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional

Prima semifinală ESC 2019 s-a încheiat. Publicul din România a aflat primii finalişti ai ediţiei din acest an în show-ul care a deschis competiţia, marţi, 14 mai, în direct şi în exclusivitate pe TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional.

La finalul spectacolului, artişti din 10 ţări, din totalul celor 17 care au intrat în această semifinală, s-au calificat pentru finala din 18 mai:

Katerine Duska - Better Love (Grecia)

ZENA - Like It (Belarus)

Nevene Bozovic - Kruna (Serbia)

Tamta - Replay (Cipru)

Victor Crone - Storm (Estonia)

Lake Malawi - Friend Of A Friend (Cehia)

Kate Miller-Heidke - Zero Gravity (Australia)

Hatari - Hatrio mun sigra (Islanda)

Serhat - Say Na Na Na (San Marino)

Zala Kralj & Gasper Santl - Sebi (Slovenia)

În ultimul act al Eurovision 2019, acestora li se vor alătura încă zece piese din a doua semifinală, lista finaliştilor fiind completată de reprezentanţii ţărilor din grupul celor cinci mari plătitoare (big five) - Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie şi Italia -calificate direct în finală, alături de ţara gazdă, Israel.

Până atunci, Ester Peony, reprezentanta României, va trăi emoţia intrării în concurs miercuri, 15 mai, la repetiţia în care vor vota membrii juriilor de specialitate. Show-ul nu va fi televizat, dar publicul din ţara noastră o va putea urmări pe 16 mai, în a doua semifinală - spectacolul cu public -, în direct şi în exclusivitate la TVR, de la ora 22.00. Tot atunci, românii din Elveţia, Suedia, Irlanda, Austria, Moldova, Letonia, Danemarca, Armenia, Albania, Azerbaidjan, Macedonia, Norvegia, Rusia, Olanda, Croaţia, Lituania, Malta, Germania, Marea Britanie şi Italia vor putea susţine piesa României în concurs, "On a Sunday", votând "06" (numărul alocat României) la telefon, prin SMS sau prin aplicaţia de pe siteul oficial al concursului: https://eurovision.tv/app. Piesa va putea fi votată de până la 20 de ori de pe acelaşi număr de telefon.

Televiziunea Română va transmite în direct şi în exclusivitate spectacolele Eurovision 2019 de la Tel Aviv, pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR+.

Marea Finală va avea loc pe 18 mai, când vom afla câştigătorul ediţiei din acest an a Eurovision Song Contest.

***

Pentru alte informaţii, vă rugăm să ne scrieţi la: eurovision.romania@tvr.ro sau cristian.acatrinei@tvr.ro
Persoana de contact: Cristian Acatrinei

Echipa Eurovision România

Pentru sprijinul acordat în organizarea concursului Eurovision 2019, TVR mulţumeşte partenerilor săi: TAROM, transportator oficial al echipei României la Eurovision, DB Schenker Romania, Cotnari, Farmec şi Prăvălia Mofturi.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: