4 februarie 2023

Estonia a avertizat cu privire la o nouă ofensivă a Rusiei

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ministrul Eston al Apărării, Hanno Pevkur, spune că noua ofensivă va avea loc în următoarele luni.
Rusia se pregătește pentru o ofensivă majoră în lunile următoare.

Acest lucru este indicat de acțiunile ei, spune ministrul eston al apărării, Hanno Pevkur.

„De ce sunt atât de mari așteptările pentru furnizarea de tancuri către Ucraina – toată lumea înțelege că următoarele câteva luni vor fi critice. Situația din Ucraina este dificilă, Rusia concentrează noi forțe, s-a adus multă forță de muncă”, spune el.

Pevkur explică numirea șefului Statului Major rus, Valery Gerasimov, in calitate de comandant al trupelor ruse din Ucraina în locul generalului Sergey Surovikin nu pentru că Surovikin a eșuat, ci pentru că Gerasimov poate comanda toate tipurile de trupe.

„Acești pași indică faptul că Rusia se pregătește pentru o ofensivă majoră”, a spus ministrul estonian.

Rusia recurge la tactici de uzură pentru a reduce capacitățile ucrainene de apărare aeriană.

Pevkur spune că Germania poate continua să permită livrările tancurilor sale Leopard.

„Noul ministru german al apărării a avut puține de spus, pentru că nu au un acord în coaliție. Îl vor căuta”, a spus Pevkur.

El a adăugat că tancurile sunt o componentă de luptă foarte importantă pentru Ucraina. Alte ajutoare nu vor putea compensa lipsa acestora.

Potrivit experților ucraineni și occidentali, Rusia va încerca să „preia” Kievul pentru a doua oară. Un nou atac este prognozat în februarie-martie. Direcțiile cele mai probabile de unde vor merge ocupanții sunt teritoriile deja ocupate din Harkov, regiunile Zaporizhzhia și Donbas.

Există și riscul unui atac rusesc de pe teritoriul Belarusului, dar mai aproape de sfârșitul anului 2023, potrivit analiștilor militari americani.

Rusia se pregătește pentru un nou atac asupra Ucrainei. Primul semn al acestui lucru este măsurile active de informare ale inamicului, potrivit secretarului Consiliului de Securitate și Apărare Națională, Oleksiy Danilov.

A consemnat Ciprian Pop

Sursa foto Twitter Hanno Pevkur