6 octombrie 2022

Estonia suspectează o eventuala încălcare a frontierelor sale aeriene de către o aeronavă rusă

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ministerul de Externe al Estoniei a declarat luni că l-a convocat pe însărcinatul rus cu afaceri și i-a înmânat o notă de protest pentru o presupusă încălcare a frontierelor aeriene ale țării de către o aeronavă rusă

Zborurile avioanelor rusești Su-27 peste Marea Baltică, pe 29 ianuarie, nu au fost efectuate, a declarat Ministerul rus al Apărării, comentând declarația Ministerului de Externe al Estoniei despre presupusa încălcare a spațiului aerian al republicii de către aviatorul rus Su-27 din apropiere. insula Vaindloo.

„Pe 29 ianuarie, zborurile rusești Su-27 peste Marea Baltică nu au fost efectuate. Toate zborurile aeronavelor Forțelor Aerospațiale Ruse sunt efectuate în strictă conformitate cu Regulile internaționale pentru utilizarea spațiului aerian peste ape neutre, fără a încălca granițele altor state”, a spus departamentul militar.

Ministerul de Externe al Estoniei a declarat luni că l-a convocat pe însărcinatul rus cu afaceri și i-a înmânat o notă de protest pentru o presupusă încălcare a frontierelor aeriene ale țării de către o aeronavă rusă. Potrivit serviciului de presă al Cartierului General al Forțelor de Apărare Estoniene, incidentul s-a petrecut pe 29 ianuarie dimineața, când un avion de luptă rus Su-27 ar fi încălcat granița aeriană a Estoniei de lângă insula Vaindloo și a rămas acolo mai puțin de o minut. Potrivit diplomației estone, partea rusă nu a furnizat un plan de zbor, avionul a zburat cu transponderul oprit și nu a comunicat cu serviciul eston de control al traficului aerian.
A consemnat Ciprian Pop