Publicat: 9 Aprilie, 2014 - 09:10
Share

În perioada 9 - 10 aprilie, va avea loc etapa finală a Campionatului de UNIFIGHT al Ministerului Afacerilor Interne, ediţia a IX-a. Festivitatea de deschidere va avea loc în ziua de 9 aprilie 2014, începând cu ora 10.00 la Sala de Atletism din municipiul Bacău. 
    După desfăşurarea ceremoniei de deschidere (în aceeaşi locaţie), va avea loc un briefing de presă la care sunt invitaţi jurnaliştii care doresc să participe la acest eveniment sportiv.
    Programul competiţiei:
    09.04.2014 - ora 10.00: Deschiderea oficială a competiţiei;
    09 - 10.04.2014: Desfăşurarea competiţiei sportive;
    10.04.2014 – ora 13.30: Festivitatea de premiere şi închiderea oficială a competiţiei.

Categoriile şi probele la care se va desfăşura competiţia:
    maculin (light contact şi full contact): 65 kg; 70 kg; 75 kg; 80 kg; 85 kg; 90 kg; 95 kg; +95 kg;
    feminin (light contact şi full contact): - 60 kg; +60 kg).

Concursul de UNIFIGHT include două etape de desfăşurare:
    etapa I constă în parcurgerea unei piste cu obstacole, în lungime totală de 60 m;
    etapa a II-a constă în lupta în ring, folosind tehnici şi procedee de lovire, proiectare şi luptă la sol, conform regulamentului Federaţiei Internaţionale de Unifight.

    Cu această ocazie lansăm invitaţia de a participa, tuturor celor care vor să ne fie alături la acest eveniment sportiv şi în special elevilor, având în vedere că la nivelul instituţiilor şcolare sunt derulate activităţi în cadrul programului „Şcoala Altfel”.

Lupta universală - universal fight - UniFight, desprinsă din pentatlonul militar, reprezintă un sistem sportiv care se caracterizează prin manifestarea complexă a tuturor calităţilor fizice. Acest sistem cuprinde două etape consecutive, bazate pe întrecerea fizică:
• prima etapă constă în parcurgerea pistei cu obstacole şi proba de tir (tras cu arma, aruncarea cuţitului);
• a doua etapă constă în lupta corp la corp în ring, la un minut după parcurgerea primei probe, eliminatorie. 
De la început concurenţii se întrec în parcurgerea pistei cu obstacole (pe trasee paralele). Primul concurent ajuns la finish este anunţat câştigătorul primei faze (reprize) şi primeşte 1 punct. După 1 minut de la finish câştigătorul primei faze/etape este chemat în ring pentru lupta corp la corp în faza/etapa a doua.
Obstacolul nedepăşit din trei încercări atrage după sine descalificarea sportivului.
Numărul reprizelor din faza a doua se stabileşte în funcţie de categoriile de vârstă  (copii, juniori, seniori, băieţi şi fete) şi calificarea concurenţilor, la fel si durata, în corelaţie cu faza competiţiei şi nivelul acestor concurenţi, conform prevederilor regulamentului.