Publicat: 11 Iunie, 2016 - 14:02

La Brașov a avut loc etapa națională a Concursului 'Podul Limbii Chineze', dedicat elevilor din învățământul liceal. La acest concurs au participat elevi din șapte județe (Brasov, Hunedoara, Cluj, Argeș, București, Constanța și Sibiu).

'Podul Limbii Chineze' este o competiție adresată iubitorilor de limbă, cultură și civilizație chineză. Această competiție a avut trei probe:

un discurs în limba chineză, în care elevii au explicat pasiunea lor pentru cultura și civilizația chineză;

o probă de cunoștințe de limbă cultură și civilizație chineză;

o spectaculoasă probă de talente. În această probă elevii au prezentat momente specifice tradițiilor din China.

La evenimentul de la Brașov a participat și excelența sa, dl. prof. dr. Deng Liming, prim secretar de stat pe probleme de educație în China, precum și reprezentanti ai Institutului Confucius, ai Inspectoratului Județean Sibiu și ai Universității Transilvania din Brașov.

Învățământul preuniversitar sibian a fost reprezentat de două eleve de clasa a XI-a , respectiv Kielhorn Maya Isabela de la Colegiul 'Samuel von Brukenthal' Sibiu și Bălan Iustina de la Colegiul Național 'Octavian Goga' Sibiu care au obținut premiul II. Elevele au fost pregătite de profesorii din cadrul Institutului Confucius Sibiu.

Eleva Kielhorn Maya Isabela de la Colegiul 'S.Brukenthal' Sibiu va participa în toamna acestui an, la o vizită în China, datorită punctajului mare obținut în concurs.

Comunicat de presă - Inspectoratul Școlar Județean Sibiu