30 noiembrie 2021

Eugen Bejinariu: Când a planificat CNAIR finalizarea lucrării de pe breteaua ce leagă centura Rădăuţi de DN17A?

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Parlamentul României – Camera Deputaţilor
DEPUTAT Eugen Bejinariu

ÎNTREBARE
Adresată: Ministerului Transporturilor
Domnului Ministru Cătălin Drulă
De către : Deputat PSD Eugen Bejinariu
Subiectul: Centura ocolitoare Rădăuţi

Stimate Domnule Ministru,

În Municipiul Rădăuţi s-a investit în trecut, optim şi consistent în infrastructură astfel încât astăzi este singura localitate din ţară care are şosea de centură inelară. S-au investit peste 20 de milioane de euro ca traficul greu să fie eliminat din oraş, ca circulaţia să fie fluidizată, ca parametrii economici ai localităţii şi calitatea vieţii rădăuţenilor să se îmbunătăţească.

Aceste obiective şi aspiraţii s-au împotmolit in cei 30 de metri de bretea care descarcă traficul de pe centură pe DN17A, Rădăuţi-Dorneşti. Aceşti 30 de metri nu s-au finalizat anul trecut din cauza unei conducte de gaz ce trebuia mutată. Aceasta a fost ulterior mutată, după venirea iernii, dar constructorul (UMB) nu s-a mai întors, iar beneficiarul, CNAIR nu a întreprins nimic până în momentul de faţă.

Faţă de situaţia mai sus prezentată pe care locuitorii Municipiului Rădăuţi o socotesc a fi bătaie de joc atât la adresa lor cât şi în general un act de iresponsabilitate în raport cu gestionarea investiţiile trecute, făcute cu multe eforturi vă adresez următoarele întrebări:

Când a planificat CNAIR, aflată in subordinea Dvs., finalizarea lucrării de pe breteaua ce leagă centura Rădăuţi de DN17A astfel încât să stopeze bătaia de joc la adresa oamenilor şi la adresa investiţiilor deja făcute?

Ce măsuri veţi dispune pentru tragerea la răspundere a celor care au dat dovadă de crasă neglijenţă si care prin inactivitate determină atât irosirea bugetului deja investit, pentru o lucrare incompletă şi nefuncţională, cât şi deteriorarea calităţii infrastructurii oraşului.

Vă rog să-mi transmiteţi cu celeritate răspuns scris la întrebările de mai sus, având în vedere că fiecare zi perpetuează calvarul oamenilor din oraş şi nu în ultimul rând al autovehiculelor care tranzitează zona.

Eugen Bejinariu
Deputat PSD
Suceava