4 octombrie 2022

Eugen Bejinariu: Cum să găsească soluţii pentru criza energiei, a facturilor şi a sărăcirii românilor un partid preocupat doar de soarta celor care câştigă mult?

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Nimeni nu îşi doreşte să facă parte din Guvernul Zero Bis. Dacian Cioloş, acest politician cu pretenţii, dar niciodată trecut prin examen electoral individual, liderul Guvernului Zero din 2016 şi celebrul care a candidat din partea unui partid pe care îl sabota, este acum numit să construiască o majoritate.

Va fi greu, căci el şi partidul pe care acum îl conduce, USR, n-au construit nimic; au criticat, au contestat, au dărâmat (inclusiv propriul guvern, prin moţiune), dar n-au construit niciodată. Ei nu ştiu şi nu pot să adauge valoare, să creeze, să armonizeze; ştiu doar să îi încurce pe cei care pot.

Ei ştiu doar să ridice ameninţător pumnul acolo unde ceilalţi întind o mană, pot doar să arate (cu) degetul acolo unde mâinile celorlalţi trudesc fără grija reclamei, ei ştiu doar scandal, acuzaţii şi sloganuri în timp ce oamenii responsabili caută liniştea în care se poate construi durabil, ei ştiu să se îngrijească de poză în timp ce noi ceilalţi întoarcem capul de la formă şi ne preocupăm conştiincios de fondul problemelor

Cum să conducă guvernul care va trebui să gestioneze fonduri europene generoase un om care a condus guvernul cu zero fonduri europene atrase? Cum să rezolve problemele pandemiei un guvern alcătuit de partidul care a creat dezastrul pe care îl trăim astăzi? Cum să găsească soluţii pentru criza energiei, a facturilor şi a sărăcirii românilor un partid preocupat doar de soarta celor care câştigă mult?

Ne va costa pe toţi aventura politică a partidelor din coaliţia care şi-a asumat acum un an guvernarea. Vom agoniza în continuare, vom vedea bolnavi disperaţi şi oameni care nu îşi mai pot acoperi costul vieţii. Va urca spirala preţurilor şi va coborî abrupt nivelul de trai.

Tot cea ce a construit guvernarea PSD în trecut s-a năruit deja, economia se va îndrepta către colaps şi oamenii îşi vor pierde complet speranţa că ţara lor s-ar putea îndrepta în direcţia corectă. Vom vedea zilele viitoare dacă un partid care a excelat în a demola orice competitor politic poate construi o echipă de guvernare.

Dacă nu va reuşi, avem confirmarea că oricât ar fi de meşteşugit rafinată poza lor, imaginea este totuşi un aspect secundar, ea vine în urma faptelor şi acestea contează mai mult. Dacă va reuşi, vom avea după cinci ani Guvernul Zero Bis!

Deputat, Eugen Bejinariu