Publicat: 1 Decembrie, 2014 - 08:16
Share

Deputatul Eugen TOMAC a semnat următoarea declarație de ptresă: "Dragi români, Anul acesta, mai mult decât oricând, românii din toată lumea ne-au dat o lecție de patriotism, responsabilitate și spirit civic. Prin hotărârea și înverșunarea lor, am câștigat respectul întregii lumi, astfel încât zilele de 30 noiembrie și 1 Decembrie, dedicate românilor de pretutindeni, capătă semnificații deosebite.

Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei coincide, în acest an, cu ziua în care românii de peste Prut își aleg viitorul. Am încrederea că cel întâi chemat, ocrotitorul României și a românilor, îi va ajuta să opteze pentru un viitor mai bun, alături de toți românii, în sânul marii familii europene.

Îmi exprim speranța că ziua de 1 Decembrie ne va găsi mai uniți decât oricând, încrezători în ziua de mâine și fideli acelorași idealuri. Împlinirea a 96 de ani de la momentul istoric al Unirii de la Alba Iulia este un prilej deosebit de a aduce un omagiu celor care au desăvârșit, prin jertfa lor, lupta pentru identitate națională.

Le urez românilor, din țară și de peste hotarele ei, sănătate, putere de muncă și speranță, îndemându-i să întâmpine aceste sărbători cu mândrie și respect față de țară și înaintașii ei".

La mulți ani!

Eugen TOMAC Deputat