26 octombrie 2021

EURO 2020 : AZI ÎNCEP SFERTURILE; CE MAI ZIC ȘI ALȚII DESPRE OPTIMI

euro 20
Distribuie pe rețelele tale sociale:

OPTIMILE s-au încheiat, “bârfele” continuă. Sita optimilor a ciur-uit și ne-a oferit niște surprize. Firesc, ca la orice competiție eliminatorie; de care pe care.
Dacă bătea Germania pe Anglia, era surpriză doar prin faptul că englezii jucau acasă, la Londra. UEFA le-a făcut cadou terenul, stabilit dinainte de optimi. De aceea și revenim și ne alăturăm celorlați specialiști în fotbal, comentatori și ziaristi  profesioniști, care cer forurilor europene de profil să treacă la alt procedeu. ECHITABIL, de tragere la sorți înaintea fiecărei faze eliminatorii, încât nicio țară să nu fie favorizată apriori; unde și cu cine să joace .

De asemenea, n-ar fi fost o surpriză nici dacă Portugalia, campioana en titre, ar fi eliminat Belgia, sau Croația, vicecampioana lumii, pe Spania. Pot fi considerate, și a făcut aceste aprecieri, toată mass-media, surprize ca Elveția să o elimine Franța (campioană mondială), Ucraina pe Suedia, și Cehia pe Olanda. Dar mingea e rotundă.

Așa s-a ajuns ca, în sferturi, să apară formații mai puțin cotate, după surprize, bucuria patronilor de la casele de pariuri. Iar alte reprezentative, cu blazon, ca Franța, Portugalia,  Germania să plece acasă. Unii își ling rănile, alții se refac și se pregătesc pentru sferturile de finală.

Să le reamintim :

– vineri, 2 Iulie, ora 19, la St.Petersburg, Elveția-Spania, și la ora 22, pe stadionul din München, Belgia-Italia ( meci tare, de la care, îmi permit un pronostic, va fi sigur o echipă în finală, și, aproape sigur, campioana)
   – sâmbătă, 3 Iulie, ora 19, la Baku (ce dracu om căuta tocmai acolo, n-aveam și noi un teren în comuna Recea?), Cehia-Danemarca, iar la ora 22, ultimul sfert dintre Anglia și Ucraina, la Roma. (Să-i vedem pe englezi, care nu mai joacă acasă, în fața a zeci de mii de spectatori, ci la italienii care nu-i prea înghit)

Până la aceste meciuri, vă propun să trecem în revistă câteva spoturi culese de prin ziare. Cele mai multe și la obiect, de la prestigioasa revistă de specialitate “Gazeta Sporturilor”; căreia îi mulțumim pentru cum oglindește, zi de zi, sportul românesc în general și fotbalul în special.

* Victor Pițurcă: “Harry Kane  costă 120 milioane. Păi pentru 120 de milioane, trebuie să marchezi.” (N-a marcat în grupa D, unde Anglia n-a marcat decât două goluri), dar a înscris cu Germania, în optimi, pentru 2-0, un gol mai necesar și mai liniștitor decât în grupe)
* Un suporter neamț a pătruns pe gazon și a fluturat steagul LGBT în fața echipei Ungariei (în grupe). Deși UEFA a interzis pe stadioane, reclame cu steaguri CUR-cubeu, ale gay-lor ( De ce tocmai la unguri? Or fi știind ei ceva? La noi ar fi intrat Daniel în acțiune.)
*  Franco Foda, selecționerul Austriei: “Italia nu a mai pierdut de o eternitate, dar, mai devreme sau mai târziu se va întâmpla.” ( Iată ca nu s-a întâmplat nici în optimi, cu austriecii. Nu cred că vor pierde nici cu danezii, în sferturi)
*. Georgiana Rodriquez, logodnica lui Ronaldo, s-a remarcat și în tribuna de la Budapesta. (Cu fizicul, bineînțeles. Păi dacă nici Ronaldo, cu banii, faima și fizicul lui nu știe să-și aleagă logodnicele, atunci cine? Sau, cum ar zice Hagi: ce e frumos nu e urât.)
*. O mașină cu bombă a fost plasată la câțiva kilometri de stadionul Olimpico din Roma. Bomba a fost dezamorsată, fără a produce stricăciuni.  Să mai notăm că un simpatizant ISIS a vrut să sară în aer pe stadionul Pușkaș Arena din Budapesta (iar la unguri…), și un parapantist a aterizat forțat chiar pe stadionul Allianz Arena din München. (Tâmpiții ăștia n-or fi prins bilete?)
*. La meciurile de la București, monștri sacri ai fotbalului românesc, Hagi, Gică Popescu, Dorinel Munteanu, Ilie Dumitrescu, Bölöni,Belodedici și ceilalți din generația de aur, care au adus faimă României, n-au avut parte de invitații în loje. (Să stea naiba la peluze!). La loje i-ar fi eclipsat pe ageamiii,  pe incompetențiii ( cu cât mai mulți de i) de la FRF și de la guvern. Cei care au tras în jos nu numai fotbalul nostru, absent și acum de la o competiție europeană, ci întreg sportul românesc, altădată recunoscut și apreciat în lume. Dar totul merge pas cu pas ca și țara,… în jos.
*. Blonda trăznet, Natalia Siwiec, o fostă miss a Poloniei, nu i-a ajutat pe polonezi de astădată, care n-au putut prinde optimile. Dar fana lor prinde bani frumoși în modelling și în …Playboy.
*. Alicia Aylies e fericită că iubitul ei, Mbappe’, a ratat unșpe metri, ăla decisiv, cu Elveția, după care Franța a fost eliminată. Amândoi sunt acum calificați la bronzare pe Coasta de Azur, unde gagica știe cum să-l consoleze pe Kylian
*. Mihai Stoichiță, șeful la Comisia Tehnică a FRF: “Răzvan Burleanu ne-a conectat tot timpul la specialiștii din cadrul UEFA și FIFA…” ( Ce spui franț?, sau ești alt Pinocchio, după Burleanu, specialist în tromboane? De altfel când s-a mai pomenit ca un slugoi să nu-și lingă șeful, care-i dă leafă și prime grase? Și cu care a învârtit, de pildă, în anul trecut peste 17,6 milioane euro, cum au vrut ei. Că spre binele fotbalului, nici vorbă. Dovadă locul 43 pe care au retrogradat naționala.)
*. Jose Mourinho, antrenorul de top al multor echipe tot de top, acum la Roma, cel care l-a înfundat pe Mutu, cu drogurile la Chelsea : Didier Deschamps e vinovat de eliminarea Franței. A avut 3-1 până aproape de final, min81, și n-a știut să țină de meci. L-a schimbat pe cel mai în formă jucător, Grizmann, care ar fi fost foarte util în prelungiri și la penalty.” (Corect, așa am comentat și noi)
*. În tribuna de la București, la optimea Franța-Elveția, era gata-gata sa se încaiere părinții lui Pogba, Rabiot și Mbappe’. Și-au dat vina unii pe alții pentru eșecul francezilor. Până la urmă a rămas ca părinții lui Kylian Mbappe’, care n-a marcat niciun gol, nici din unșpe metri la această competiție, să-și mai educe odrasla.
Ne oprim, deocamdată aici, cu amenințarea că vom reveni.
Să fiți iubiți și pe…fază, în această seară, la și-un sfert, pardon, la sferturi.