20 septembrie 2021

Euro 2021: partida Franța – Elveția se va juca în fața a peste 25.000 de spectatori la București

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Stabilit inițial la 14.000 de spectatori, gabaritul Arenei Naționale din București a fost dublat pentru a găzdui luni (de la orele 22:00) partida din optimi, între Franța și Elveția.

Suporterii francezi vor fi doar 1500 la București într-un stadion unde gabaritul a fost totuși dublat, susțin voci din presa franceza astăzi.

Au fost 5.000 de suporteri la partida împotriva Ungariei, 7.500 împotriva Portugaliei, dar ar trebui să fie doar 1.500 de suporteri francezi luni în tribunele Arenei Naționale din București pentru meciul Franța – Elveția, în optimile de finală ale Euro, potrivit cotidianului Le Parisien.

Mulți au renunțat la călătorii din cauza prețului exorbitant al biletelor de avion cu tranzit, nemaigasindu-se bilete pentru zborul direct . Dar fanii, albastrilor prezenți vor trebui să strige tare dacă vor să fie auziți, deoarece gabaritul stadionului din Capitala României, stabilit inițial la 25% din capacitate, a fost ridicat la 50%.

„Putem confirma că capacitatea Arenei Naționale din București a fost mărită la aproximativ 50%. Capacitatea de recepție va fi în jur de 25.000 de locuri. Locurile suplimentare au fost puse în vânzare în condiții stricte, doar pentru persoanele complet vaccinate „, a declarat UEFA într-un comunicat.

Prin urmare, locul de desfășurare va putea găzdui 26.900 de spectatori în loc de cei 14.000 planificați inițial. Organizatorii au declarat sâmbătă că 22.000 de bilete fuseseră deja vândute. Albastrii și-au jucat ultimele două jocuri, împotriva Ungariei și Portugaliei, în singura locație 100% plină, Puskas-Arena din Budapesta.

În cele trei meciuri din prima rundă desfășurate în Capitala României, mulțimea s-a străduit să depășească 10.000 de spectatori. Arena Națională din București este primul stadion care și-a mărit dimensiunile în timp campionatului. Stadionul Wembley este, de asemenea, așteptat „să-l imite”. Guvernul britanic a evocat într-adevăr cifra de 60.000 pentru semifinală și finală. Ipoteza a 72.000 de spectatori pentru finala din 11 iulie este chiar studiată, semnalează în această dimineață presa din Hexagon.

Redactor Ciprian Pop