20 octombrie 2021

Eurodeputatul Maria Grapini cere clarificări Comisiei Europene în privinţa vaccinării copiilor împotriva Covid-19!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Europarlamentarul PPU(social-liberal), Maria Grapini, a adresat Comisiei Europene o întrebare scrisă pe tema controversatului subiect al vaccinării copiilor împotriva Covid-19.

Potrivit eurodeputatului Grapini, există presiuni politice şi sociale tot mai mari asupra părinţilor pentru ca aceştia să-şi vaccineze copiii împotriva Covid-19, în ciuda faptului că specialiştii transmit că datele privind riscurile şi beneficiile unei eventuale vaccinări la copii şi adolescenţi sunt în prezent insuficiente şi, ca atare, nu se poate face nicio recomandare.

De asemenea, Maria Grapini a precizat că foarte mulţi cetăţeni din România sunt îngrijoraţi de deciziile ce vor fi luate în acest sens de autorităţile naţionale.

În context, europarlamentarul român, a adresat, punctual, următoarele întrebări Comisiei Europene:

Având în vedere informaţiile contradictorii şi lipsa unui mesaj coerent şi documentat ştiinţific de OMS legat de vaccinarea anti-Covid-19 a copiilor, ce îşi propune Comisia să facă?

Vă solicită informaţii şi documentare ştiinţifică de la OMS – care primeşte sume consistente de la statele membre – prin care să se clarifice dacă este indicată sau nu vaccinarea copiilor?

Pot fi vaccinaţi copiii fără acordul părinţilor?

De menţionat faptul că eurodeputatul PPU(s-l), Maria Grapini, a avertizat, în numeroase rânduri, nu numai asupra discriminării cetăţenilor în urma adoptării certificatului verde digital (votând împotriva introducerii acestuia!), dar şi asupra potenţialelor riscuri generate de vaccinarea copiilor împotriva Covid-19.