Publicat: 15 Noiembrie, 2017 - 09:23

Eurodeputatul PSD, Răzvan Popa, cere Comisiei Europene să corecteze nedreptatea făcută României în evaluarea candidaturii pentru găzduirea Agenției Europene a Medicamentului

Eurodeputatul PSD, Răzvan Popa, cere Comisiei Europene să elimine greșelile din evaluarea candidaturii României pentru găzduirea AEM, adresând instituției mai multe interpelări pe această tema. De asemenea, Răzvan Popa solicită forului european să ia poziție față de expunerea publică a abordărilor subiective venite din partea staff-ului AEM cu privire la candidatura României, care nu pot fi parte din procesul de evaluare și nu trebuie să influențeze decizia finală.

'Pe 30 septembrie, Comisia Europeană a publicat evaluarea statelor membre care au făcut oferte pentru relocarea Agenției Europene de Medicamente. Pe 4 octombrie, autoritățile române argumentau că evaluarea Comisiei nu conținea anumite avantaje în ceea ce privește relocarea Agenției în București. Deși aceste greșeli au fost recunoscute ulterior de către Comisia Europeană, este important ca aceasta să clarifice dacă a transmis noua evaluare către toate părțile interesate, care vor decide asupra noului sediu al Agenției.

De asemenea, este important ca oficialii Comisiei Europene să își exprime poziția cu privire la sondajul intern dat publicității de angajați ai Agenției Europene a Medicamentului. Vorbim despre opinii subiective care afectează grav imaginea României și care nu ar trebui să aibă relevanță în decizia finală privind găzduirea Agenției.

Nu în ultimul rând, solicit Comisiei Europene să ia poziție față de modul incorect în care Agenția Europeană a Medicamentului a tratat problema cerințelor tehnice pentru clădirile țărilor candidate la relocarea sediului Agenției. În evaluarea României, țara noastră a fost depunctată pentru faptul că nu ar îndeplini unele cerințe tehnice, deși aceste elemente nu au fost solicitate în documentația oficială, ceea ce este foarte grav.

Comisia Europeană trebuie să își exprime poziția urgent în toate aceste chestiuni, pentru că, în acest moment, impresia este aceea că România este tratată incorect în procesul de evaluare a candidaturilor pentru găzduirea Agenției, ceea ce reprezintă o nedreptate care se face țării noastre, așa cum se întâmplă și în cazul aderării la Spațiul Schengen', susține Răzvan Popa.

Biroul de Presa PSD