Publicat: 20 Noiembrie, 2014 - 08:12
Share

Programul european, lansat în 2009 de Reprezentanța Comisiei Europene în România, invită studenții, masternazii, și doctoranzii de la facultățile de jurnalism, comunicare și relații publice din întreaga țară să participe la o competiție de comunicare pe teme europene.

Prin acest concurs, organizat în perioada noiembrie 2014-aprilie 2015, Reprezentanța Comisiei Europene lansează viitorilor jurnaliști provocarea de a aborda și prezenta publicului larg un subiect de interes în domeniul afacerilor europene, folosind abordări sau perspective de analiză inovatoare, îndrăznețe, ieșite din tipare.

Prima etapă a Programului debutează joi, 20 noiembrie, ora 11:00, la Universitatea 'Andrei Șaguna' prin prezentarea conținutului acestuia, a condițiilor de participare și a unor instrucțiuni utile privind formatul materialelor prezentate în concurs.

Studenții Universității 'Andrei Șaguna' au obținut în fiecare an rezultate notabile la această competiție, contribuind prin creații originale la modelarea manierei în care se face comunicarea către cetațeni a politicilor și acțiunilor Uniunii Europene, astfel încât ele să fie în armonie cu cerințele și preocupările lor.

Organizatorii propun teme europene de mare actualitate precum: Anul European al Dezvoltării (2015), viitorul Europei, guvernanța economică, ocuparea forței de muncă (Strategia 'Europa 2020'), rolul Europei în lume.

Câștigătorii competișiei vor face o călătorie de studiu la Bruxelles anul viitor, în luna aprilie.

Lector univ. dr. Carmen Irene Atanasiu

Expert comunicare-publicitate