Publicat: 29 Noiembrie, 2013 - 01:35

Joi, echipa românească Pandurii Târgu Jiu a mai înregistrat o înfrângere în Europa League, în Ucraina, cu 4-1, unicul element-surpriză fiind proporţia înfrângerii.

 

Situată pe al treilea loc al grupei, înaintea acestui meci, echipa românească întâlnea un adversar deja calificat în faza superioară a Europa League, diferenţa dintre numărul de puncte al celor două cluburi fiind de opt, imposibil de depăşit în doar două meciuri. Era un meci care nu mai putea schimba nimic, tratat ca atare de ambele echipe.

După ce aflase că echipa din Ucraina nu îşi aducea o serie de jucători valoroşi, clubul românesc ar fi putut profita, încercând măcar obţinerea unei victorii pentru palmares, dar nu a făcut-o.

În meciul disputat în Ucraina, pe o ninsoare teribilă, Dnepr şi-a arătat clar intenţiile ofensive, ameninţând de două ori poarta lui Mingote în primele zece minute, după ce Pandurii rataseră o ocazie frumoasă chiar în minutul 5.

Dnepr deschide scorul în minutul 12, prin reuşita lui Kalinic, pe fondul unei greşeli a defensivei Pandurilor.

În numai şapte minute, Dnepr mai atacă de trei ori poarta Pandurilor, apărată cu succes de Mingote.

După o frumoasă ocazie a lui Adrovic, interceptată de apărarea echipei Dnepr, gazdele mai atacă de patru ori poarta Pandurilor, dar Mingote îşi face datoria.

La doar unsprezece minute după începerea celei de-a doua reprize, Zozulya reuşeşte să păcălească portarul oaspeţilor, dublând avantajul lui Dnepr.

Paisprezece minute mai târziu, Svatok faultează în careul echipei sale, iar Eric transformă penalty-ul acordat Pandurilor, trezind speranţa în inimile fanilor. Mai erau încă 20 de minute de joc şi totul părea posibil...

În minutul 86, Shakhov trece de apărarea Pandurilor, marcând în poarta acestora, iar, patru minute mai târziu, Hravchenko înscrie cu un şut puternic, stabilind scorul final al meciului - 4-1.

În celălalt meci al grupei, portughezii de la Paco Ferreira au făcut un meci deosebit, înregistrând un egal contra primei clasate, Fiorentina, şi depăşind echipa românească în clasament.

Rezultate înregistrate în Grupa E:

Dnepr Dnepropetrovsk - Pandurii Târgu Jiu 4-1

Paco Ferreira - Fiorentina 0-0

Clasament Grupa E:

1 Fiorentina 5 4 1 0 10  2  8 13
2 Dnipro        5 4 0 1 10  3   7 12
3 P.Ferreira  5 0 2 3 1    8   -7   2
4 Pandurii     5 0 1 4 3   11  -8   1