Publicat: 23 Octombrie, 2020 - 19:10
Share

Europa a raportat pentru prima dată 100.000 de cazuri într-o singură zi pe 12 octombrie, după vârful oficial de 38.000 din 4 aprilie. 

Numărul cazurilor a continuat să crească exponențial, iar Franța, Germania, Italia, Austria, Republica Cehă și altele au doborât record după record privind cifrele declarate pentru ultimele 24 de ore în ultimele zile. Decesele pe continent,  în ansamblu, sunt încă mai mici decât în ​​primăvară, deși există unele țări din Europa de Est (printre care și România) care înregistrează mai multe decese decât oricând.

 Numărul de cazuri Covid depistate zilnic s-a DUBLAT în ultimele 10 zile

Cifrele OMS spun că Europa reprezintă acum aproape jumătate din noile cazuri din lume, parțial din cauza testelor în masă.  Infecțiile în Europa cresc, de asemenea, mai repede decât în ​​India și Brazilia sau SUA, unde cazurile sunt acum în scădere.  Un expert al OMS a declarat luni că Europa și America de Nord ar trebui să urmeze exemplul țărilor asiatice perseverând cu măsuri anti-Covid și punând în carantină pe oricine intră în contact cu persoanele infectate, potrivit Daily Mail. 

În această săptămână, Spania a devenit prima țară din Europa de Vest care a atins un milion de cazuri, în timp ce Franța urmează să urmeze astăzi, după ce a ajuns joi la 999.043. Franța a raportat un record istoric de 41.622 de cazuri noi aseară, un semn pe care puține țări l-au depășit vreodată, iar decesele s-au ridicat la peste 150 pe zi.

Germania, care a raportat peste 10.000 de cazuri zilnice pentru prima dată joi, a extins avertismentele de călătorie pentru Elveția, Irlanda, Polonia, cea mai mare parte a Austriei și unele regiuni italiene, inclusiv Roma. 

Guvernul Republicii Cehe a reimpus joi exact aceleași restricții grele pe care le-a impus cetățenilor în primăvară. Restricțiile includ limitarea liberei circulații și închiderea multor magazine, centre comerciale și hoteluri până cel puțin pe 3 noiembrie.

Olanda a înregistrat, de asemenea, un nou record joi, cu peste 9.000 de cazuri, potrivit institutului de sănătate publică al țării.

În nordul Spaniei este deja în vigoare o măsură drastică. Cei care vor să intre sau să iasă din provincii precum Zaragoza sau Huesca trebuie să aibă un document prin care să îşi motiveze deplasarea pe proprie răspundere.

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: