20 septembrie 2021

Europa recunoaște că vaccinul AstraZeneca provoacă o „tulburare neurodegenerativă rară”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Toată lumea cunoaște acest aspect de mult timp deja, dar au refuzat să o admită până în ultimul moment: EMA, Agenția Europeană a Medicamentului, studiază o tulburare neurodegenerativă rară, cunoscută sub numele de Sindromul Guillain-Barré, care a apărut la persoanele vaccinate cu AstraZeneca .

Se știe că unele vaccinuri cauzează acest sindrom de zeci de ani, în special cele administrate în timpul focarului de gripă porcină din Statele Unite în 1976 și în 2009 cu vaccinul implementat în timpul pandemiei H1N1.

Mai multe țări europene au suspendat complet vaccinarea cu AstraZeneca, iar altele și-au limitat administrarea la anumite grupe de vârstă.

Comitetul de siguranță al EMA analizează datele furnizate chiar de farmaciști cu privire la cazurile de sindrom Guillain-Barré.

Abia luna trecută, EMA a aflat că vaccinurile AstraZeneca și Johnson & Johnson au cauzat cazuri de coagulare a sângelui.

Într-o declarație oficială, EMA asigură că sindromul Guillain-Barré a fost identificat ca un posibil eveniment advers care trebuie monitorizat în mod specific în timpul procesului de aprobare condiționată a vaccinului și adaugă că a solicitat date mai detaliate despre cazuri de la AstraZeneca.

Sindromul Guillain-Barré este o afecțiune neurologică rară în care sistemul imunitar al corpului atacă stratul protector al fibrelor nervoase. Majoritatea cazurilor apar după o infecție bacteriană sau virală.

De asemenea, EMA admite public că investighează rapoarte de inflamație cardiacă legate de vaccinurile Pfizer și Moderna.

Atât vaccinurile Pfizer, cât și cele Moderna utilizează o nouă tehnologie ARN messenger cu efect asupra imunității.

Redactor: Ciprian Pop