Publicat: 30 Octombrie, 2013 - 12:14
Share

Asia și Europa sunt legate printr-un tunel de 13,6 kilometri, pe sub Bosfor, care deschide un nou capitol în lumea turismului și transporturilor.

 

Turcia a inaugurat marți, cu ocazia zilei sale naționale, un tunel în valoare de trei miliarde de euro, care leagă partea europeană de cea asiatică a orașului Istanbul, unul dintre mega-proiectele pe care guvernul le are pentru acest oraș.


Tunelul de 13,6 kilometri include și un segment submarin, despre care autoritățile afirmă că este cel mai adânc din lume, la 60 de metri sub nivelul mării.

Inaugurarea ambițiosului proiect a coincis cu cea de-a nouăzecea aniversare a fondării Turciei moderne.

"Turcia va celebra două evenimente cu aceeași ocazie", declarase în cursul acestei luni Ministrul Transporturilor Binali Yildirim, adăugând că "vom marca cea de-a nouăzecea aniversare a republicii pe data de 29 Octombrie și, de asemeni, vom împlini un vis de jumătate secol, privind un tunel major în Istanbul".

Tunelul face parte din proiectul "Marmaray", care mai include și îmbunătățirea căii ferate suburbane existente, pentru a crea o linie de 76 de kilometri, care să unească cele două continente.