Publicat: 13 Februarie, 2018 - 18:10

Evaluarea activităților polițiștilor de imigrări relevă că, în anul 2017, au fost emise aproape 45.000 de documente care atestă șederea sau rezidență cetățenilor străini/UE pe teritoriul României și peste 4800 de avize de angajare a străinilor. Au fost depistați 515 străini care desfășurau activități lucrative fără forme legale, 3580 care nu mai aveau drept de ședere, fiind emise 1468 de decizii de returnare, iar 502 persoane fiind îndepărtate sub escortă.
    
    4820 de persoane au solicitat acordarea protecției internaționale din partea statului român, în 1309  cazuri fiind recunoscut statutul de refugiat sau acordată protecție subsidiară. 1553 de beneficiari ai unei forme de protecție au fost înscriși în programele de integrare. Au fost relocați din Grecia și Italia 174 de străini, iar, prin programul de relocare extra UE, au ajuns în țara noastră 43 de refugiați de origine siriană.
    
Astăzi, 13 februarie a.c., a avut loc ședința prilejuită de evaluarea activității desfășurate de polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări, în anul 2017, prezidată de comisar-șef de poliție Leonard-Florin Medrega - inspector general I.G.I., în prezența domnului Dorel Gheorghe Căprar – Președintele Comisiei Pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Camera Deputaților, domnului comisar-șef de poliție Mihai Dan Chirică – secretar de stat și a domnului comisar-șef de poliție Valeriu Mihai - subsecretar de stat.

La eveniment, care s-a desfășurat la Centrul Cultural al Ministerului Afacerilor Interne, au participat reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice și ai organizațiilor internaționale.

Astfel, în cursul anului 2017, prioritățile polițiștilor din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări au constat în realizarea unui management corespunzător al migrației legale prin aplicarea legislației și procedurilor în mod unitar și transparent, asigurarea accesului neîngrădit la procedura de azil. integrarea beneficiarilor unei forme de protecție internațională, combaterea migrației ilegale și a muncii nedeclarate și, nu în ultimul rând, pentru reducerea deficitului de personal.

Pe linia gestionării resurselor umane, s-au derulat 44 de concursuri pentru ocuparea a 93 de posturi vacante de ofițer, agent de poliție, personal contractual și pentru ocuparea unor funcții de conducere, iar la sfârșitul anului 2017, erau ocupate 959 de posturi, reprezentând 77% din totalul funcțiilor. 

În perioada de referință, I.G.I. a asigurat reprezentarea României la activitățile de cooperare internațională și a realizat sarcinile ce revin țării noastre în calitate de stat membru al Uniunii Europene, prin participarea la 51 de activități sub egida BESA și Frontex.

Tag-uri Nume: