29 septembrie 2022

Evaluarea activităţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vaslui, în anul 2021

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Joi, 13 ianuarie a.c., la sediul unităţii, în sistem videoconferinţă s-a organizat şi desfăşurat Evaluarea activităţii şi a rezultatelor obţinute de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vaslui, în anul 2021.

Activitatea s-a desfăşurat în cadru restrâns, cu respectarea normelor sanitare, în prezenţa domnului Onofrei Daniel, prefectul judeţului Vaslui şi a reprezentanţilor structurilor MAI din judeţ.

Din partea conducerii Jandarmeriei Române a fost prezent în videoconferinţă domnul colonel Trăşcălie Lucian, şeful Direcţiei Logistică din cadrul Inspectoratului General.

Inspectorul şef al I.J.J. Vaslui, colonelul Păvăloaiea Gheorghiţă, a prezentat raportul sinteză al evaluării activităţilor pentru domeniile de activitate din cadrul inspectoratului, rezultatele obţinute în anul 2021, iar la final, obiectivele, sarcinile şi atribuţiile, precum şi priorităţile pentru anul 2022.

Anul 2021 a impus adaptarea misiunilor şi a eforturilor instituţionale, în funcţie de măsurile stabilite ca răspuns la ameninţările de ordin epidemiologic în perioada de prelungire succesivă a stării de alertă iar activitatea desfăşurată a urmărit îndeplinirea obiectivelor planificate, executarea cu responsabilitate şi profesionalism a misiunilor şi atribuţiilor specifice, inclusiv adoptarea unor măsuri instituţionale pentru gestionarea eficientă a pandemiei de COVID-19.

Astfel, în anul 2021, pentru asigurarea şi menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică structurile operative ale Jandarmeriei Vaslui au executat un număr de 10832 de misiuni specifice.

Pe timpul misiunilor desfăşurate au fost constatate 188 de fapte de natură penală şi au fost aplicate un număr de 4586 sancţiuni contravenţionale.

O importanţă deosebită a fost acordată activităţilor de prevenire, fiind desfăşurate în total un număr de 172 de astfel de acţiuni, atât în mediul şcolar cât şi la adunările publice.

Pe linia punerii în executare a actelor procedurale emise de organele de urmărire penală/instanţe de judecată au fost executate un număr total de 503 mandate de aducere.

În ceea ce priveşte paza şi protecţia instituţională, supravegherea şi ordinea publică în zona obiectivelor din competenţă, s-a asigurat paza unui număr de 16 obiective.

În final, invitaţii au apreciat activitatea desfăşurată de jandarmii vasluieni în anul 2021, iar inspectorul şef, domnul colonel Păvăloaiea Gheorghiţă i-a asigurat că şi în anul 2022 Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vaslui va fi un partener de încredere pentru instituţiile cu care cooperează, dar şi pentru cetăţeni.