19 iunie 2021

Evaluarea Naţională 2021, la clasa a II-a

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Conform Calendarului de administrare a evaluărilor naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a în anul şcolar 2020-2021, aprobat prin Ordinul ministrului educaţiei nr. 3647 din 7 aprilie 2021, elevii din clasa a II-a au susţinut astăzi, 26 mai 2021, testul de evaluare la Limba română – citit şi Limba maternă – citit.

În judeţul Maramureş, s-au înscris 3872 de elevi în vederea susţinerii probei la Limba română, din care au fost prezenţi 3482 elevi şi au absentat 390. Pentru testul scris la Limba maternă s-au înscris 152 de elevi, din care au fost prezenţi 138 elevi, iar 14 au fost absenţi.

Mâine, 27 mai, va avea loc proba la Matematică, iar elevii care învaţă în limba maternă vor susţine, în 28 mai, proba la Limba română pentru minorităţile naţionale – Scris, citit.

Reamintim faptul că probele pentru evaluarea elevilor se susţin cu prezenţă fizică, indiferent de scenariile în care se află unităţile de învăţământ.

Testele sunt elaborate de Centrul Naţional Pentru Politici şi Evaluare în Educaţie (CNPEE), au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaţionale şi trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate. Durata alocată rezolvării acestora este de 60 de minute pentru fiecare test administrat. Evaluarea se face în cadrul unităţii de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate, în termen de cel mult 7 zile de la data susţinerii ultimului test.

Rezultatele individuale obţinute nu se afişează / nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei, acestea fiind valorificate strict la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor şi a părinţilor/reprezentanţilor legali asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate.

Biroul de presă al Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş