Publicat: 1 Aprilie, 2016 - 14:59

Primaria Municipiului Bucuresti, prin PROEDUS, in parteneriat cu Caravana ECOTIC, organizeaza in weekendul 2 - 3 aprilie, in parcul Herastrau, un eveniment cu tematică ecologică pentru copii: "EcoPlay recicleaza, creeaza, salveaza".

Evenimentul aduce in prim plan importanta reciclarii in randul celor mici si se inscrie in seria activitatilor derulate de Primaria Capitalei in luna aprilie, declarata "luna curateniei".

Cu aceasta ocazie, copiii cu varste cuprinse intre 5 si 12 ani sunt asteptati sambata si duminica, intre orele 10.00 - 19.00 la Roata Mare din Parcul Herastrau, unde pot participa la ateliere demonstrative si ateliere de creatie la care vor invata cum sa protejeze mediul inconjurator prin reciclare.

Activitati care vor imbina simtul civic cu distractia:

Ateliere de creatie

Tablouri colaj din ziar - copiii vor avea ocazia sa isi creeze propriul tablou avand la indemana bucati de ziare.

Rama foto fantezie - cei mici isi vor putea confectiona propria rama foto din obiecte reciclabile.

Bijuterii creative reciclabile - fetitele isi vor putea crea propriul accesoriu confectionat din material reciclabile.

Ghiveci rustic - ghiveci realizat din materiale reciclabile in care copiii vor planta propria floare.

Ateliere de demonstratie si creatie

Presa de ulei - dupa ce vor vedea procesul de productie a uleiului cu ajutorul unei prese de ulei si vor intelege tot procesul de fabricare, copiii isi vor putea face propriul ulei, pe care il vor lua acasa.

Moara pentru faina -  copiilor li se va prezenta o moara de faina electrica.

Cosmetice si uleiuri bio - vor fi prezentate modalitati de productie a produselor cosmetice utilizand materiale bio.

Stuparul si mierea bio - copii vor invata importanta albinelor in raport cu mediul.

Copiii sunt invitati sa construiasca din pungi de plastic, mascota evenimentului "Monstrul de plastic".

CARAVANA ECOTIC

Membrii echipei Caravana ECOTIC le vor prezenta copiilor o vitrina cu 10 echipamente dezasamblate (monitor CRT, frigider, masina de spalat, telefon fix, telefoane mobile, laptop, calculator de birou, jucarie si fier de calcat), iar cei mici vor invata care sunt substantele toxice din deseuri si ce se poate recupera din acestea, cum pot fi deseurile reciclate corect si unde sunt pozitionate punctele de colectare.

Actiunile  caravanei Ecotic au ca scop schimbarea atitudinii populatiei in privinta conservarii, protectiei si imbunatatirii calitatii mediului, a protectiei sanatatii umane si a utilizarii prudente si rationale a resurselor naturale, in particular prin predarea DEEE catre entitati autorizate pentru a fi reciclate corespunzator.

 

Serviciul pentru Relatia cu Mass-Media

01 aprilie 2016?