Publicat: 7 Decembrie, 2017 - 12:10

În data de 7 decembrie, începând cu ora 14:00, în Sala de Conferințe a Consiliului Județean Sibiu din Strada General Megheru nr. 14, Asociația Necuvinte în colaborare cu Poliția Româna organizează un eveniment de informare, conștientizare și sensibilizare cu privire la fenomenul violenței în familie.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu si al Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu.

Evenimentul face parte din cadrul Caravanei naționale de promovare a campaniei Aripi Frânte. În cadrul evenimentului, se va viziona documentarul 'Aripi Frânte' care a dat și numele campaniei, se vor distribui materiale și se vor purta discuții cu participanții privind metodele de prevenire și ieșire dintr-o relație de tip abuziv și despre importanța colaborării interinstituționale pentru eliminarea acestui fenomen.

La eveniment vor participa reprezentanți ai instituțiilor publice, membri ai organizațiilor neguvernamentale și alte persoane interesate. Asociația Necuvinte a lansat pe data de 1 iulie 2016 în colaborare cu Poliția Româna prima campania națională de prevenire a violenței intrafamiliale Aripi Frânte.

Punctul central al campaniei îl reprezintă filmul documentar 'Aripi Frânte' care prezintă situația victimelor violenței domestice din România care nu au cerut ajutorul nimănui, prin câteva cazuri ale unor deținute aflate în Penitenciarul de Femei Târgșor. Documentarul este construit în jurul poveștilor unor femei care au trăit o viață în abuzuri și frică, ce le-a motivat pe acestea să reziste ani de zile unor suferințe crunte, să nu ceară ajutorul nimănui ajungând la un moment dat să clacheze și să devină din victimă agresor, făcându-și singure dreptate.

În cadrul acestei campanii, a fost realizat și Ghidul Siguranței Victimelor Violenței în Familie care până la finalul anului va fi distribuit în toate secțiile de poliție la nivel național. Acest Ghid se adresează persoanelor care înțeleg că se află într-o situație de tip abuziv și fac primii pași spre a ieși din acel mediu.

Ghidul este însoțit de afișe care vor fi lipite în scările de bloc la aviziere. Afișele vizează 'cifra neagră' a violenței, acele persoane necuprinse de nici o statistică, care nu au vorbit niciodată despre ceea ce trăiesc.