8 octombrie 2022

Eveniment de tip Hackathon pe tema „Creşterii Albastre”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Cu ocazia celebrării Zilei Internaţionale a Dunării, Reţeaua Universităţilor de la Marea Neagră (RUMN) organizează în colaborare cu Primăria Oraşului Hârşova, un eveniment de tip Hackathon pe tema „Creşterii Albastre”, în perioada 29 şi 30 iunie 2021.

Evenimentul este organizat în format online, în cadrul proiectului Black Sea CONNECT -Coordination of marine and maritime research and innovation in the Black Sea, finanţat prin programul Orizont 2020.

Competiţia are ca scop facilitarea unui proces sinergic de creaţie pentru identificarea unor direcţii noi de dezvoltare locală şi regională prin valorificarea oportunităţilor oferite de iniţiativa „Creşterea Albastră”.

În cadrul competiţiei s-au înregistrat 36 de studenţi, de la universităţi de prestigiu precum Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi şi Universitatea „Ovidius” din Constanţa.

În urma unei sesiuni de informare a studenţilor cu privire la aspectele legate de desfăşurarea Hackathon-ului, s-a convenit asupra formării a 6 echipe de concurs.

La data de 29 iunie 2021, cu începere de la ora 11.00 Ora României, vor susţine prelegeri autorităţi locale şi reprezentanţi ai unor organizaţii internaţionale.

La ceremonia de deschidere a evenimentului va participa în calitate de invitat de onoare, Excelenţa Sa, domnul Ambasador Michael Christides, Secretar General al Secretariatului Internaţional Permanent al Organizaţiei de Cooperare Economică la Marea Neagră (OCEMN).

Start-ul oficial al Hackathon-ului va avea loc în cursul zilei de 29 iunie 2021, la ora 12.00 Ora României şi se va încheia în data de 30 iunie 2021, ora 12.00. Începând cu ora 13.00, concurenţii îşi vor prezenta proiectele în faţa juriului de evaluare format din specialişti în domeniul „Creşterii Albastre”.