Publicat: 12 Iunie, 2015 - 14:00
Share

Data: 13-14 iunie 2015 (sâmbătă și duminică)

Program: între orele 11.00-20.00 sâmbătă și 11.00-18.00 duminică

Locație: Str. Gina Patrichi (fosta Orlando) nr.8, sectorul 1, curtea Institutului Balassi – Institutul Maghiar din București

Evenimentul gastro-cultural Ozosep revine și în luna iunie cu o serie de programe culturale speciale, dar și cu nelipsitele delicatese pregătite de mici producători și produse artizanale.

În ambele zile ale evenimentului, de la orele 15, amatorii de vinuri bune sunt invitați să descopere, în compania unor vinuri selectate, secretele degustării vinurilor alături de invitatul Ozosep, domnul Mircea Dinescu. La ediția de sâmbătă îl vom avea alături și pe Péntek István, somelier, care ne va învăța tehnici și lucruri interesante despre vinuri și regulile de degustare.

Evenimentele vor avea loc în aer liber, iar prețul de intrare este de 20 lei și include degustarea, un pahar de sticlă personalizat și o gustare de brânzeturi.

Dance&Parikaș&Wine la Ozosep! Sâmbătă, între orele 17.00-19.00, vizitatorii Ozosep sunt invitați la o performanță colorată de muzică balcanică reinventată, eveniment susținut de AbascMusic (cunoscut de la festivalul Electric Castle). Intrarea la spectacol este gratuită!

Gusturile gastronomiei secuiești revin și ele la Ozosep, însă, de data aceasta, pe lângă gulașul de nelipsit, vizitatorii vor face cunaștință și cu alte mâncăruri tradiționale, precum paprikașul, pregătite pe loc de bucătari pricepuți!

Sunt așteptați peste 30 de mici producători cu o gamă largă de produse 100% naturale. La Ozosep găsiți brânzeturi speciale, preparate din carne și din carne de vânat, siropuri și gemuri, miere, pâine de casă, prăjituri, turtă dulce, sărățele, kürtős, pălincă și multe altele. Ca de fiecare dată, vor fi prezenți și meșterii artizani cu jucării din lemn, obiecte din ceramică, articole din piele, lucrate manual, dar și bijuterii deosebite.

Și de această dată calitatea produselor de la Ozosep va fi la același nivel înalt, vizitatorii Ozosep având garanția ca produsele pe care le găsesc aici sunt făcute local din ingrediente naturale, de mici producători!

Copii sunt așteptați în ambele zile ale evenimentului la atelierul de creație în aer liber, sâmbătă toată ziua, iar duminică între orele 12.00-14.00 (nu sunt necesare înscrieri prealabile). Atelierul va avea loc sub îndrumarea lui Kata de la Mycreativeplace, cu ajutorul căreia cei mici vor picta și decora sacoșe de textil personalizate, cusute special pentru ei. (15 lei/persoană, include sacoșa și materiale pentru decorat)