Publicat: 5 Iulie, 2017 - 19:46
Share

În data de 4 iulie 2017, cu ocazia prezenței în țara a  Profesor Dr. Zhou Hong, membru al Academiei de Științe Sociale din China(CASS) și Președinte a Asociației pentru Studii Europene din China, USH Pro Business a organizat un seminar privind relațiile Uniunii Europene cu China.

În cadrul evenimentului, a fost analizat contextul actual UE-China și implicațiile pentru România.

 Profesor Zhou a considerat că România trebuie să fie o prezență mai activă în relațiile cu China, după modelul implicării în aceste relații a unor țări precum Cehia, care a reușit să atragă investiții chineze substanțiale.

Totodată,  Profesor Zhou și-a exprimat speranța că procesul de liberalizare a comerțului și investițiilor străine UE-China va continua într-un ritm mai accelerat și va conduce la semnarea unui acord de liber schimb.

 Costin Lianu, Director General USH Pro Business, a apreciat că prin prezența la București a doamnei Profesor Zhou, centrul USH Pro Business își asumă un rol important în dezbaterile privind relațiile România-China, devenind un punct de Think Tank important.

De asemenea, domnia sa a declarat că proiectul European Gateway Project, de dezvoltare prin România a unor coridoare logistice Est-Vest, prezentat în seminar, va atrage atenția autorităților chineze.