15 august 2022

Evenimente organizate la Centrul Ceh

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Programele noastre de proiecţii de film, Documentary Mondays şi Fiction Tuesdays, se încheie săptămâna care vine, pe 27 şi 28 iunie. Aşa că vă aşteptăm la film şi, la final de săptămână, la un concert organizat alături de prietenii de la Green Hours.

Luni, 27 iunie, ora 20:00, Centrul Ceh

Two Roads (Radovan Sibrt, 2019, CZ, 80’˜)

Trupa Institutului Jedlicka, cunoscută în prezent sub numele de Tap Tap, a fost fondată în urmă cu 21 de ani de către Simon Ornest pentru a oferi persoanelor cu handicap oportunitatea de a-şi croi o carieră în afara îngrijirii instituţionale zilnice. Camera de filmat observă atent şi surprinde evoluţia personalităţilor mai multor muzicieni de-a lungul mai multor ani. Energia filmului – care abordează subiectul fără a încerca să cultive compasiunea „obligatorie” din poveştile de acest gen – provine din prezentarea relaţiilor dintre muzicieni şi dintre aceştia şi liderul trupei lor, motorul acţiunii, a cărui activitate ajută la schimbarea imaginii publice a persoanelor cu handicap într-un mod, poate, neortodox.

După film, regizorul Radovan Sibrt va participa la o sesiune Q&A online.

Intrarea este liberă. Filmul este subtitrat în limba engleză. Eveniment Facebook aici https://web.facebook.com/events/1712228995802538?_rdc=1&_rdr

Marţi, 28 iunie, ora 20:00, Centrul Ceh

The People vs. Larry Flynt (Milos Forman, 1996, USA 130′)

Filmul redă povestea lui Larry Flynt, americanul care a fondat revista pentru adulţi „Hustler”, o apariţie ce ignoră moralitatea societăţii şi nu ţine cont de niciun tabu. Acuzaţi din toate direcţiile, Flynt, împreună cu avocatul său, încearcă să apere nu numai revista, care i-a adus celebritatea, dar şi dreptul la liberă exprimare într-o ţară democratică.

Intrare liberă. Subtitrare în limba engleză. Eveniment Facebook aici https://web.facebook.com/events/995468941151860?_rdc=1&_rdr

Vineri, 1 iulie, ora 18:00, Green Hours (Calea Victoriei 120)

JAZZUNIQUE #2 – concert Treetop

Ediţia a 2-a a festivalului JAZZUNIQUE aduce pe scena Green Hours, între 30 iunie şi 3 iulie, un line-up impresionant, divers, eclatant şi vine în întâmpinarea publicului cu îndemnul de a ne elibera prin muzică.

Treetop este un trio contemporan de jazz de cameră condus de acordeonistul Vojta Drnek, stabilit la Berlin, trombonistul Richard Sanda, din Praga, şi contrabasistul Michal Selepa, din Bratislava. Această formaţie neobişnuită este rezultatul interacţiunii şi combinaţiei unice a acestor trei personalităţi muzicale.

Eveniment Facebook aici https://web.facebook.com/events/955634675109847?_rdc=1&_rdr

Vă aşteptăm!