28 mai 2022

Evenimente pentru toate vârstele, în această săptămână, la Opera Braşov!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Miercuri, 19 ianuarie 2022, de la ora 11.00, în Sala Operei, cei mici sunt invitaţi să se bucure de cea mai nouă premieră a Operei Braşov, ce le este dedicată, „Peter Pan”, un spectacol pe muzică de Laurenţiu Profeta şi libretul scris de Eugen Rotaru, după James Matthew Barrie.
Peter Pan, băiatul care nu vrea să crească mare, şi-a pierdut umbra. Wendy îl pândeşte şi chiar îl aşteaptă pe Peter Pan, deoarece are un secret: ea este cea care a găsit umbra lui Peter Pan şi, pentru a-l ajuta, ea îi va coase umbra, ca Peter să nu o mai piardă. Peter Pan îi invită pe Wendy şi pe frăţiorii ei în Ţara de Nicăieri, o ţară a visurilor şi a întâmplărilor minunate, unde pot ajunge doar în zbor. În Ţara de Nicăieri, însă, sunt şi pericole: Căpitanul Hook, duşmanul lui Peter Pan şi Crocodilul Tic-Tac, care îl urmăreşte pe Căpitan. Cântecul lui Wendy le trezeşte celor doi fraţi, John şi Michael, un dor aprins de casa părintească şi cu toţii îşi doresc să se întoarcă la părinţii lor. Peter Pan nu li se va alătura, dar îi va ajuta să se salveze.
În distribuţie, artiştii Operei Braşov: Emil Dumbravă (Peter Pan), Alina Ichim (Wendy), Irina Iftene (John), Mădălina Lucaciu (Michael), Anca Panait (Mama), Dan Ionescu (Tata), Lorand Cristian (Căpitanul Hook), Sonia Hazarian (Crocodilul), Valer Lucaciu/Daniel Vâlcoci/Mihai Burlacu/Florin Grama (copiii pierduţi). Îşi dă concursul Baletul Operei Braşov. Regia artistică este semnată de Iulian-Ioan Sandu. Scenografia: Rodica Garştea. Coregrafia: Alexandru Fotescu. Mişcare scenică: Cristina Rotundu. Asistent regie: Lăcrămioara Schuller. Regie scenă: Marilena Aldea.

Preţ bilete: 15 lei

Vineri, 21 ianuarie 2021, de la ora 18.30, în Foaierul Operei Braşov, vă aşteptăm la primul Recital vocal-instrumental din acest an, al cărui program care este dedicat exclusiv muzicii româneşti.
Veţi putea asculta: „Ştii tu, mândro”, „Îngerelul” de Gheorghe Dima, „Cine m-aude cântând”, „Dragu-mi-i, mândro, de tine” de Tiberiu Brediceanu, „M-ai sărutat”, „Din vise dragi, poeme” de Sabin Păutza, „O, rămâi” de George Stephănescu, „Ce te legeni” de Nicolae Bretan, „Am plecat” şi „Te ştiam numai din nume” ale lui Eugen Doga.
Vor interpreta solistele Operei Braşov: Maria Catrina, Nicoleta Chirilă, Corina Klein, Valentina Mărgăraş, Silvia Micu, Anda Pop, Sonia Hazarian, Carmen Topciu, acompaniate la pian de Lioara Frăţilă. Prezintă: Simona Manole.

Preţ bilete: 20 lei

Sâmbătă, 22 ianuarie 2022, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm la o capodoperă: „Bărbierul din Sevilla”, lucrare bufă de Gioachino Rossini, pe un libret, scris în limba italiană, de Cesare Sterbini, bazat pe comedia francezului Pierre Beaumarchais. Premiera operei a avut loc pe 20 februarie 1816, la Teatro Argentina din Roma.

„Bărbierul din Sevilla” s-a dovedit a fi una dintre cele mai mari capodopere comice în muzică, deşi se presune că Rossini a compus-o în doar trei săptămâni, şi a fost descrisă ca „opera buffă a tuturor operelor bufe”. După mai mult de două sute de ani de la premieră, rămâne o operă la fel populară, apreciată şi îndrăgită.

Acţiunea are loc în oraşul Sevilla din Spania secolului al XVIII-lea şi se învârte în jurul inteligentului şi întreprinzătorului Figaro, bărbier, un adevărat factotum. Contele Almaviva o curtează pe Rosina, nepoata şi protejata lui Don Bartolo – care intenţionează să se căsătorească cu ea. Aşa că încearcă să-l ţină pe Almaviva departe de Rosina şi de casa lui. Dar Figaro, contra unor recompense substanţiale şi folosindu-se de deghizări inteligente, va reuşi să găsească soluţiile cele mai potrivite pentru a rezolva situaţia.

Distribuţia: Contele Almaviva – Liviu Iftene, Rosina – Asineta Răducan, Figaro – Adrian Mărcan, Bartolo – Ştefan Schuller, Berta – Cristina Roşu, Basilio – Dan Popescu, Fiorello/Ofiţerul – Valentin Marele, Notarul – Emil Dumbravă, Ambrogio – Cristian Dicu.
Îşi dau concursul Orchestra şi Corul Operei Braşov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Regia artistică poartă semnătura lui Carmen Dobrescu. Scenografia: Rodica Garştea. Dirijor cor: Dragoş-Mihai Cohal. Coordonator spectacol: Anda Tabacaru. Regie scenă: Silvia Papadopoulos.

Preţ bilete: 50 lei (Pentru acest eveniment, nu mai sunt bilete disponibile!)

Biletele se vând atât online, pe site-ul www.bilet.ro, cât şi la sediul Operei Braşov din str. Bisericii Române nr. 51. Program Casierie: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolelor (în cazul în care rămân bilete disponibile).

Informaţii se pot obţine la telefon: 0268-419380.

În stagiunea 2021 – 2022, accesul copiilor la spectacolele de operă şi operetă este permis începând cu vârsta de 7 ani!

Participarea la evenimentele Operei Braşov este permisă pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, respectiv pentru persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARSCoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARSCoV-2 nu mai vechi de 48 de ore – în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 44 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare. Certificatul verde va fi însoţit de un act de identitate.

Desfăşurarea spectacolelor este permisă conform reglementărilor legale în vigoare cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a sălii.

Pe toată durata desfăşurării spectacolelor, purtarea măştii este obligatorie! Va fi respectată distanţarea între scaune. Vă rugăm frumos, în cazul în care prezentaţi simptome de infecţie respiratorie, să rămâneţi acasă pentru a nu vă pune în pericol nici pe dumneavoastră şi nici pe ceilalţi participanţi la eveniment. Vă mulţumim pentru înţelegere!

Evenimente desfăşurate cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov.