30 iunie 2022

Evenimentul de lansare a studiului “Economic Survey of Romania” va avea loc vineri

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Evenimentul de lansare a studiului “Economic Survey of Romania”, realizat de către Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), va avea loc vineri, 28 ianuarie 2022, începând cu ora 10.30, la Palatul Victoria.

Studiul examinează performanța economică puternică a României din ultimii ani, impactul crizei COVID-19 și provocările structurale existente. Raportul conține capitole dedicate analizei în profunzime a mediului de afaceri și pieței muncii din România, cu propuneri de reformă în domenii care ar putea stimula productivitatea și dinamizarea creșterii economice.

Lansarea studiului “Economic Survey of Romania” are loc în contextul în care Consiliul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) a decis, în data de 25 ianuarie 2022, deschiderea negocierilor de aderare cu România, pas important prin care țara noastră se apropie semnificativ de atingerea unuia dintre obiectivele sale strategice de politică externă, unanim împărtășit și asumat constant la cel mai înalt nivel al statului: obținerea statutului de membru al OCDE. Amintim faptul că cei 38 de membri ai OCDE (din care 23 sunt europeni) sunt state dezvoltate, deţinând peste 70% din producţia şi comerţul globale şi 90% din nivelul mondial al investiţiilor străine directe.

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă, secretarul general al OCDE, Mathias Cormann, alături de președintele Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu, și de președintele Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, Cristian Stănică, vor prezenta concluziile studiului, începând cu ora 10.30. Prezentarea va fi transmisă live pe pagina de Facebook a Guvernului României, pe canalul oficial de Youtube și pe sistemul unic de distribuție al Palatului Victoria.

Începând cu ora 11.10, în Holul de onoare al Palatului Victoria, va avea loc o conferință de presă în format fizic, care, de asemenea, va fi transmisă live pe aceleași canale oficiale.

Ambele evenimente se vor desfășura în engleză și română, fiind asigurată traducere simultană.

Reporterii care doresc să se acrediteze la conferința de presă sunt rugați să transmită pe adresa presa@gov.ro până joi, 27 ianuarie, ora 9.00, următoarele date: nume, prenume și instituția de presă.

Accesul jurnaliștilor acreditați la conferința de presă se va face pe baza actului de identitate și a certificatul digital care să ateste finalizarea schemei complete de vaccinare sau trecerea prin boală.

Studiul “Economic Survey of Romania” va fi publicat la ora locală 11:00 (10:00 CET) la următorul link, care poate fi inclus în articolele de presă: www.oecd.org/economy/romania-economic-snapshot/. Jurnaliștii pot solicita, sub embargo, un exemplar al Studiului, trimițând un e-mail la adresa embargo@oecd.org, prin care se angajează să respecte procedurile de embargo ale OCDE. Exemplarele sub embargo vor fi transmise jurnaliștilor interesați cu o zi înainte de lansare.