1 octombrie 2022

Evenimentul „Dor de Eminescu” va cuprinde un program de muzică şi poezie

Distribuie pe rețelele tale sociale:

„Dor de Eminescu”… la 172 de ani la naşterea marelui poet

15 ianuarie 2022

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” din Bucureşti organizează, pe 15 ianuarie 2022, de Ziua Culturii Naţionale, evenimentul „Dor de Eminescu”, care va cuprinde un program de muzică şi poezie dedicat poetului nostru naţional.

Evenimentul marchează cei 172 de ani de la naşterea Luceafărului poeziei româneşti.

În această zi, la Muzeul Satului, vă veţi putea întâlni cu artiştii Sabrina Diacov şi Tudor Niculescu Mizil, cu actorul Nae Alexandru care va recita din lirica eminesciană şi cu membrii Corului Solemnis, coordonaţi de profesorul Alexandru Mija. Evenimentul va fi prezentat de dr. Aurelia Cosma, cercetător etnolog.

Cei mici vor putea participa la un atelier de colaj cu elemente din poeziile lui Eminescu, intitulat sugestiv, „Lacul codrilor albaştri – Dioramă”. Detalii şi înscrieri la adresa relatii.publice@muzeul-satului.ro.

Evenimentul va avea loc în sala Victor Ion Popa din Şos. Kiseleff nr. 30, începând cu orele 11:00.

Accesul la eveniment se face cu respectarea tuturor regulilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, printre care şi obligativitatea purtării măştii de protecţie pe tot parcursul vizitei (interior şi exterior), conform HG nr. 1090/2021 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară.