Publicat: 28 Mai, 2017 - 11:40
Share

Aproximativ 1000 de copii și însoțitori ai acestora au vizitat sâmbătă, 27 mai, până la ora 13.00, Camera Deputaților, în cadrul evenimentului “Porţi deschise pentru copii”.

Porțile Palatului Parlamentului vor rămâne dechise până la ora 15.00, iar accesul vizitatorilor se face prin intrarea C1 (dinspre Piața Constituției).

În circuitul de vizitare sunt incluse mai multe săli reprezentative atât pentru activitatea Camerei Deputaţilor, cât și pentru specificul arhitectonic al clădirii Palatului Parlamentului: “I.C. Brătianu”, „Al.I.Cuza”, „Nicolae Iorga”, „Nicolae Bălcescu”, Galeria de onoare, dar şi alte câteva spaţii care nu fac parte din circuitul turistic obişnuit. Printre acestea se numără sala de plen, cabinetul președintelui Camerei Deputaților și sălile „Spiru Haret” şi „I.G. Duca”.

De la prima ediție desfășurată în 2007, „Porţi deschise pentru copii” a adus la Palatul Parlamentului aproape 25.000 de copii și s-a impus ca o tradiție prin care Camera Deputaților celebrează Ziua Internațională a Copilului.