Publicat: 8 Octombrie, 2014 - 13:11

Agenţia Naţională pentru Romi, în parteneriat cu Partida Romilor „Pro-Europa”, Centrul de Cultură a Romilor „Romano-Kher” și Centrul de Resurse pentru Educație, Dezvoltare și Incluziune Socială CREDIS, organizează evenimentul „Semnele timpului: Holocaustul din Transnistria”, dedicat exprimării publice a compasiunii şi respectului memoriei victimelor Holocaustului. Evenimentul va avea loc în data de 9 octombrie 2014, începând cu ora 14.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare "Carol I", str. Boteanu nr.1, sector 1, București, conform unui comunicat de presă al organizatorilor.
Prezentăm comunicatul de presă: 
"Ziua Națională de Comemorare a Holocaustului în România a fost marcată pentru prima oară în anul 2004, la 9 octombrie, pentru a păstra vie amintirea acestei tragedii şi pentru a-i onora pe toţi cei ucişi cu brutalitate în cea mai întunecată perioadă a istoriei europene. ”Ziua Holocaustului este o ocazie să reflectăm şi să reamintim tuturor necesitatea continuării luptei împotriva prejudecăţilor şi a rasismului, de a ne intensifica angajamentul de a preveni orice formă de intoleranţă. Respectarea drepturilor omului și a diversității se află în centrul a ceea ce este esenţa Uniunii Europene."(Catherine Ashton, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate). 
În încercarea de a crea un context pentru rememorare, împotriva uitării şi a negării, vor răspunde invitaţiei noastre supraviețuitori ai Holocaustului, diplomaţi, reprezentanţi ai Guvernului, ai instituţiilor publice centrale, ai mediului politic, cultural şi istoric, experţi în domeniu, precum şi reprezentanţi ai societăţii civile. 
Agenda evenimentului cuprinde difuzarea filmului "După războiul urii de semeni", dezbaterea cu tema "Semnele timpului: Holocaustul din Transnistria", mărturii video ale supraviețuitorilor Holocaustului".