27 noiembrie 2021

Evenimentul „The participation of women in peace and security missions”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, Simona Cojocaru, a participat marţi, 26 octombrie, la evenimentul „The participation of women in peace and security missions”, organizat de Ambasada Canadei în România.

În cadrul evenimentului, au luat cuvântul locţiitorul Comandantului Comandamentului Forţelor Aliate Întrunite Napoli (JFC NAPLES), generalul-locotenent Joe Paul (Forţele Armate Canadiene) şi directorul Institutului Român pentru Pace (PATRIR), Kai F. Brand-Jacobsen, iar primul ambasador al Canadei pentru Femeile, Pace şi Securitatea, Jacqueline O’Neill, a transmis un mesaj video.

În intervenţia sa, secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale a evidenţiat câteva din realizările Ministerului Apărării Naţionale pentru implementarea Rezoluţiei Consiliului de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite 1325/2000 precum şi promovarea şi susţinerea accesului echitabil şi echilibrat al femeilor şi bărbaţilor, personal militar şi civil, la toate nivelurile ierarhice. De asemenea, a făcut referire la demersurile privind încurajarea participării personalului feminin la selecţiile pentru misiunile de menţinere a păcii.

„Aspectul egalităţii de gen nu trebuie privit doar ca un slogan sau ca un subiect la modă pe reţelele sociale, ci ca pe o obligaţie de a acţiona şi de a crea politici concrete în sprijinul acestei teme majore”, a subliniat Simona Cojocaru.

Demnitarul român a mulţumit ambasadorului Annick Goulet pentru găzduirea acestui eveniment şi a transmis aprecieri pentru eforturile Canadei în susţinerea la nivel global a iniţiativelor privind Femeile, Pacea şi Securitatea.

La activitate au participat şi ambasadori din Austria, Brazilia, Croaţia, Estonia, Liban, Lituania, Peru şi Suedia.