Publicat: 24 Septembrie, 2017 - 14:10

După opera 'Boema' de Giacomo Puccini în 2016 , sala Redal Expo va găzdui anul acesta un alt mare spectacol de operă: 'Evgheni Oneghin' de Piotr Ilici Ceaikovski, pus în scenă de către Orchestra, Corul și Baletul Operei Române din Cluj-Napoca. Evenimentul va avea loc duminică, 24 septembrie, cu începere de la ora 19, în cadrul proiectului Sibiu Opera Festival.

'Premiera acestui spectacol realizat de Opera Națională din Cluj-Napoca a avut loc în 2016. Am făcut erforturi mari pentru a-l aduce la Sibiu pentru că spectacolul presupune o distribuție de aproximativ 200 de persoane, pentru că va fi prezent la Sibiu întregul ansamblu al operei — soliști, cor, balet, orchestra, absolut tot ce este necesar pentru susținerea unui mare spectacol de operă. Avem, și de această dată, spectacol invitați din străinătate, colaboratori ai Operei din Cluj' a precizat Ioan Bojin, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.

Evgheni Oneghin poate fi considerată capodopera lirică a lui Piotr Ilici CEAIKOVSKI. Constituie una dintre cele mai fericite simbioze muzică-poezie, pornind de la romanul în versuri, Evgheni Oneghin de Pușkin. Este pregnantă melodic și coloristic, plină de finețe în reliefarea personajelor, de un dramatism intens, dar exprimat sobru, fără efecte scenice sau vocale spectaculoase. Premiera absolută a avut loc la Moscova în 1879. Acțiunea se petrece în Rusia anilor 1820.

Ediția a XVI-a a proiectului Sibiu Opera Festival se desfășoară anul acesta în perioada 15 septembrie — 5 octombrie. Pe parcursul celor 21 de zile de festival sunt programate spectacole de operă, musical, operă pentru copii, recitaluri și dans contemporan. Nu lipsesc din programul acestei ediții momentele de arii din opere în spații publice — intitulate sugestiv 'Take an Opera Break' și nici concursul de canto 'Vox Artis', ajuns anul acesta la ediția IX-a. Festivalul se va deschide cu un spectacol de dans contemporan, 'Peer Gynt', eveniment realizat în colaborare cu Teatrul de Balet Sibiu. Programul complet al festivalului poate fi consultat pe pagina www.filarmonicasibiu.ro

Biletele pentru Sibiu Opera Festival pot fi achiziționate online de pe site-ul www.filarmonicasibiu.ro, de pe pagina de facebook fb.com/filarmonicaSibiu, de pe portalul www.kompostor.ro și de la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu (Sala Thalia, Str. Cetății nr.3-5) de luni până joi, între orele 12-16. În funcție de eveniment, prețul unui bilet este de 20 sau 30 lei. Se acordă reducere de 50 % pentru elevi, studenți și pensionari.

Evenimentul este organizat de Filarmonica de Stat Sibiu cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu. Acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu.