Publicat: 26 Decembrie, 2017 - 13:56

Întrucât temperaturile încep să scadă şi iarna începe uşor, să-şi intre în drepturi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Tulcea reaminteşte conducătorilor auto câteva recomandări pentru circulaţia rutieră în sezonul rece.

* Evitaţi deplasările pe timpul codului emis de Administraţia Naţională de Meteorologie.

* Dacă este necesară deplasarea, luaţi-vă măsurile minime pentru a ajunge în siguranţă la destinaţie:Verificaţi, înainte de deplasarea la drum sistemele de dezaburire, iluminare, semnalizare, încălzire pentru ca acestea să fie funcţionale. Verificaţi şi combustibilul din auto.

* Echipaţi-vă autovehiculelor pentru iarnă (anvelope specifice sezonului, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ de nisip, etc)

* Adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum (ploaie, zăpadă, gheaţă sau polei). În condiţii foarte dificile, este indicat să circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi, sau 50 km/h în afara lor.

* Păstraţi, în mers, o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă atunci când condiţiile de deplasare sunt nefavorabile.

* În condiţii de vizibilitate redusă, folosiţi luminile de întâlnire permanent pe timpul zilei. Mai mult, dacă vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către conducători auto reduce riscul producerii unor accidente, mai ales la schimbarea direcţiei de mers.

* Pe vreme de ploaie, lapoviţă sau ninsoare, acţionaţi din timp ştergătoarele de parbriz când observaţi că din sens opus vin alte autovehicule. Câteva momente de circulaţie fără vizibilitate pot fi fatale.

* Pe porţiunile acoperite cu polei sau gheaţă, este contraindicat să frânaţi.

* În zilele cu ploi, viscol, ninsori, temperaturi scăzute, fiţi mai atenţi la pietoni. Aceştia sunt mai puţin prudenţi şi nu prea se asigură la traversare.

* Evitaţi depăşirile atunci când vă deplasaţi în coloană. Această manevră nu scurtează semnificativ timpul de deplasare, însă vă poate pune viaţa în pericol.

 

Tag-uri Nume: