Publicat: 16 Noiembrie, 2019 - 18:10
Share

Fostul Sef al Statului bolivian refugiat in Mexic, Evo Morales, este de parere ca cei ramasi in urma loviturii de stat masacreaza poporul.

Evo Morales a denunțat într-o interventie in direct pentru canalul de televiziune C5N că, în „patru zile de dictatură sunt deja 15 morți”. "Crima mea a fost ca sunt indigen și ca am schimbat Bolivia", a mai spus Evo.

Evo Morales, a vorbit vineri în direct, in cadrul unui program de stiri al canalului C5N din Mexic, după represiunea puternică impotriva agricultorilor din localitatea Chaparé, în imediata vecinătate a orasului Cochabamba, care a lăsat in urma cinci morți și peste 50 de răniți.

„Aceasta a fost o crimă împotriva umanității. Cei ramasi dupa mine masacreaza poporul bolivian. Acum vedem adevărata dictatură în Bolivia. Fascismul este cel care a luat puterea ", a spus el în dialog cu ziaristul mexican Gustavo Sylvestre.

"În patru zile de dictatură, sunt deja 15 morți", a continuat fostul președinte pentru a face referire la victimele unui protest pasnic desfasurat langa orasul Cochabamba, impotriva loviturii de stat.

"Crima mea a fost să fiu indigen, să fi schimbat Bolivia, faptul ca am nationalizat hidrocarburile si ca am redus saracia", a mai spus mai spus acesta, explicând motivele loviturii de stat.

În plus, el a criticat Organizația Statelor Americane (OEA) pe care a numit-o „cel mai bun instrument al imperialismului și al capitalismului” și s-a aratat încrezător în medierea ONU.

În cele din urmă, Evo Morale,  a mai semnalat si că va fi din nou candidat dacă oamenii i-ar solicita acest lucru și că dorește să se întoarcă în Bolivia, atunci când vor fi îndeplinite condițiile.

Ciprian POP

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: