17 octombrie 2021

Excelenţa Sa, Laurence Auer, Ambasadoarea Franţei în România va efectua o vizită la Cluj-Napoca

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Excelenţa Sa, Doamna Laurence Auer, Ambasadoarea Franţei în România va efectua o vizită la Cluj-Napoca în 25 şi 26 iulie pentru a participa, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania, la Conferinţa de Educaţie Cinematografică şi Media, unde va vorbi despre importanţa şi mizele introducerii filmului în procesul educaţional şi despre programele de educaţie cinematografică a tinerilor existente în Franţa şi la nivel european.

Doamna Ambasador va participa de asemenea la cine-concertul „Fargo” susţinut de grupul francez Fragments luni 26 iulie ora 19 la Casa de cultură a studenţilor. Evenimentul este susţinut de Institutul Francez Cluj-Napoca.

Programul vizitei Doamnei Ambasador la Cluj cuprinde şi o întrevedere cu reprezentanţi ai comunităţii franceze din Cluj precum şi o întâlnire cu Juriul Tinerilor Francofoni TV5MONDE – RFI – Institut Francais de Roumanie. Acest juriu, format anul acesta din cinci tineri din România, Franţa şi Chile, are sarcina de a viziona şapte filme de limbă franceză din cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania şi de a decide câştigătorul Premiului TV5MONDE, RFI România, Institut francais de Roumanie. Mentorul juriului de tineri este Dna Corina Şuteu, critic de teatru, manager cultural, expert în politici culturale şi fost ministru al culturii.

Cu ocazia deplasării la Cluj, Doamna Ambasador va decora 5 personalităţi transilvănene din zona educaţiei şi a artelor pentru merite deosebite aduse cooperării franco-române.

Pictorul şi managerul cultural Florin Ştefan va fi decorat duminică cu Ordinului Artelor şi Literelor în grad de cavaler în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Centrul de Interes, care găzduieşte şi o expoziţie a unor tineri absolvenţi de la Universitatea de Artă şi Design Cluj-Napoca.

Luni, la Institutul Francez Cluj, Prof. univ. dr. Cristina Ghervan de la UMF „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, Prof. univ. dr. Romulus Terebeş de la Universitatea Tehnică şi Dna Georgeta Bădău, coordonatoarea secţiei bilingve francofone a Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia vor fi decoraţi cu Ordinul Palmes Academiques în grad de cavaler pentru angajamentul lor în favoarea francofoniei şi a dezvoltării cooperării universitare şi ştiinţifice franco-române. În cadrul aceleiaşi ceremonii, pictorul Şerban Savu va fi decorat cu Ordinul Artelor şi Literelor în grad de cavaler pentru contribuţia sa din cadrul Sezonului Franţa-România.Comunicat de presă – Institutul Francez Cluj