Publicat: 4 Iunie, 2014 - 13:23

Guvernul sprijină propunerea CE privind înfiinţarea Parchetului European. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a transmis, însă un aviz negativ la CE, pe motiv că încalcă principiul subsidiarităţii.

"Premierul Victor Ponta a avut ieri, 3 iunie 2014, o întrevedere cu Giovanni Kessler, directorul general al Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF) aflat la Bucureşti pentru a participa la un seminar dedicat măsurilor de combatere a fraudei şi corupţiei la nivelul fondurilor structurale şi de investiţii europene. Printre temele abordate la reuniune, domnul Kessler a menţionat si propunerea Comisiei Europene pentru instituirea Parchetului European, propunere pentru care Guvernul României şi-a exprimat tot sprijinul", se arată în comunicatul de presă.

Comisia Europeană a propus pe data de 17 iulie 2013, instituirea unui Parchet European care să efectueze cercetări şi urmăriri penale, dar să aibă şi competenţa de a trimite în judecată, în instanţele din statele membre, persoanele învinuite de infracţiuni ce afectează bugetul UE.